Afgelopen zaterdag ging de reis naar Hasselt. Deze dag deden er maar liefst 10 wedstrijd judoka’s mee. En er stonden er veel op het podium. De dag begon met onze vrouwelijke topper Elena Renes. Ze wist 3 keer een partij met een ippon te winnen. Erian Makartsjan moest deze dag flink aan de bak, met goed technisch judo wist hij de 3e plaats te behalen. Tigo Renes liet met goed judo zien dat hij de 1e plaats verdiende.

Mattias van Hamersveld ging van start in een grote poule. In alle partijen wist hij er 5 met een ippon te winnen. Met deze spierballen werd hij 3e. Jerrel Haak ging deze dag goed van start met twee winstpartijen en twee verliespartijen, hij werd 3e. Sam Hendriksen ging de mat op in de categorie -18. Dit is even wennen, helaas geen podiumplaats. Liam Groen werd 3e in de poule door 2 winst en 2 verlies partijen. Als laatste van de dag mochten Alex Smit, Thomas Jansen en Tom Alfrink de mat op. Alex Smit was vandaag ongeslagen kampioen, met 4 keer een ippon. Een verdiende 1e plaats. Thomas Jansen verloor de eerste partij, maar daarna hadden zijn tegenstanders niets meer te vertellen en werd hij 2e deze dag. Tom Alfrink heeft partijen gewonnen en verloren, ging deze dag met de 3e plaats naar huis. Deze dag werd gecoacht door Thijs Huigenbos.