NSC deed wat het moest doen vanmiddag en dat was winnen van Dos’37 en deed dat met 1-4. Met deze overwinning is NSC de winnaar van de 1e periode wat recht geeft op nacompetitie voor promotie. Lang zag het er niet naar uit dat het een makkelijke middag zou worden. Dos zat er goed bovenop al hadden ze daar wel veel overtredingen voor nodig wat ook de nodige kaarten opleverde.

NSC kwam moeilijk in zijn spel en beide ploegen waren in het eerste half uur gelijkwaardig aan elkaar. NSC nam na een mooie aanval de leiding toen Yordi Grovenstein na een prima rush de bal bij Eyup Termelez kreeg en deze in tweede instantie binnen schoot. Lang bleef de 0-1 niet op het bord staan, want een minuut later was het al 1-1 toen Dos een strafschop verzilverde. NSC nam steeds meer het initiatief en het was wachten op de 1-2. Kevin van Essen maakte deze, maar de goal werd afgekeurd wegens hands. Een paar minuten later was het wel raak. Van Essen liep door op de keeper en maakte een lichte overtreding, de keeper die de bal pakte gaf Van Essen een harde duw waarna de scheidsrechter NSC een penalty gaf. Eyup Termelez schoot deze een meter naast, maar omdat een speler van Dos te vroeg inliep mocht de penalty opnieuw genomen worden. Yannick Cornelisz schoot hem onberispelijk binnen.

Na de rust zou je een Dos verwachten wat vol op de aanval zou gaan, maar NSC dicteerde de wedstrijd en kwam op 1-3 uit weer een penalty. Eyup Termelez ging weer achter de bal staan en schoot snoeihard binnen. De wedstrijd werd hierna harder omdat Dos het niet meer kon belopen. Wel waren ze dichtbij de 2-3 nadat een bal op de lat kwam. NSC verzuimde vaak om de geboden ruimte te benutten waardoor het te lang spannend bleef. Met nog een minuut of vijf te gaan was de wedstrijd wel gespeeld toen Eyup werd weggestuurd en alleen op de keeper niet faalde en zijn 3e van de middag maakte. Dos moest de wedstrijd met 10 man volmaken omdat een harde overtreding werd bestraft met direct rood. Na 93 minuten floot de scheidsrechter af en kon NSC de periodetitel vieren.