Het eerste vrouwenteam van Sparta Nijkerk is de competitie begonnen met een fraaie 0-5 overwinning in Harderwijk op VVOG VR1.

Met een weekje vertraging, omdat de wedstrijd vorige week tegen ’t Harde niet doorging, begon Sparta Nijkerk de eerste competitiewedstrijd met waar het de laatste bekerwedstrijden was geëindigd; met goed voetbal de tegenstander kapot spelen. VVOG, dat vorig seizoen nog in de 3e klasse speelde, werd daar het slachtoffer van. Sara Groters opende in de 15e minuut de score, door, ondanks haar geringe lengte, de bal uit een voorzet van Demi van den Brink, diagonaal binnen te koppen. 5 minuten later was het al 0-2; met een hakballetje bediende Sara Groters Christianne van Bloemendaal, die niet twijfelde en met haar linkerbeen (!) hard onder de lat binnen knalde.

Het was echt genieten van het Sparta spel; vloeiende combinaties en volledige controle over de wedstrijd. Gevaar is dat er dan wat nonchalance insluipt en vlak voor rust leverde dat de eerste en enige kans op voor VVOG. De nr 8 besloot echter niet zelf te schieten, maar af te leggen, waardoor Sparta Nijkerk haar schoonheidsfoutje kon corrigeren. In de tegenaanval kwam de bal bij Elvira Dokter, die het wel lekker vond om haar oude club de genadeklap uit te delen en de ruststand op een dik verdiende 0-3 te zetten.

In de 2e helft was het al snel weer raak. Het 2e doelpunt van Elvira Dokter werd echter volledig onterecht afgekeurd voor buitenspel. Uit voorzorg konden vervolgens een paar speelsters gewisseld worden, maar de selectie is dit seizoen zo sterk dat het spel er niet onder hoeft te lijden. Geen moment kwam Sparta Nijkerk in gevaar en met nog 2 doelpunten werd de overmacht in duidelijke cijfers op het scorebord gezet. Beide doelpunten waren hoogtepunten. Sara Groters schoot de bal vanaf 18 meter binnenkant paal zeer fraai in de kruising en Christianne van Bloemendaal bekroonde een individuele actie met haar 2e van de middag. Een lekker begin van de competitie, dat volgende week een goed vervolg moet krijgen tegen DSV’61 VR1 om 12:30 uur thuis op de Ebbenhorst.  Een primeur hierbij is de allereerste Leeuwin van de Week in de geschiedenis van Sparta Nijkerk; Mirthe Kisjes van de MO11-1 zal de aftrap verrichten en proberen de tegenstander alvast op een 1-0 achterstand te zetten.

Verslag: Hans Stam