Voor een tweede keer is het niet gelukt om in Nijkerk een bedrijfsinvesteringszone (BIZ) te realiseren in Nijkerk, geld dat geinvesteerd zou worden om de binnenstad van Nijkerk te verlevendigen en op de kaart te zetten. Tijdens de stemming, die eindigde dinsdagavond 12 februari, is niet de kiesdrempel gehaald van een tweederde meerderheid.

Welgeteld 91 ondernemers en vastgoedeigenaren hebben hun stem uitgebracht. Daarvan stemden er 40 tegen en 51 waren voor. Dat is niet de gewenste tweederde meerderheid.

Wethouder Marielle Broekman van Economische Zaken: Dit is een grote teleurstelling, zeker voor de mensen die zich er zo ongelooflijk voor ingespannen hebben. Ze hadden de hoop dat het ging lukken. Ik denk dat het wel zo is dat veel mensen zich ervan bewust zijn dat je het echt met elkaar moet doen in de binnenstad. Ik heb het vertrouwen dat ondanks dat de BIZ er niet is, wat heel erg jammer is, dat een manier wordt gevonden om toch mooie dingen in de binnenstad van Nijkerk te kunnen organiseren. Ik hoop dat de ondernemers en de winkelketens zich ook zullen verenigen en zich zullen realiseren dat je het echt met elkaar moet doen. Dat ook zij een bijdrage leveren aan de mooie activiteiten die er zijn. Ik hoop dat de binnenstad van Nijkerk een andere manier vindt om in gezamenlijkheid de kosten te dragen om mooie dingen te organiseren. Dat hebben we ook gezien zonder de BIZ. Ik vind het lokaal heel erg jammer, maar we kunnen het ook zonder de BIZ. We hebben die mooie binnenstad, we hebben ondernemers en we zijn niet weg.’

Tekst en foto Kees van den Heuvel (op de foto de stemcommissie)