Ook de derde en laatste poulewedstrijd van de beker is door de vrouwen van Sparta Nijkerk omgezet in een driepunter. Onder miezerige omstandigheden moest Sparta Nijkerk VR1 het zaterdag opnemen tegen FC Horst VR1. Vorig seizoen lukte het niet om te winnen van dit team, maar nu kwam het niet echt in de problemen. De organisatie stond goed en het zelfvertrouwen groeit met de week dat het voor geen enkele tegenstander bang hoeft te zijn.

Het spel in de eerste helft vond vooral plaats op het middenveld. Beide teams kwamen niet echt tot uitgespeelde kansen, maar Sparta Nijkerk had de controle en kwam dan ook verdiend op voorsprong. Elvira Dokter werd vrijgespeeld door Rolien Taankink en schoot de 1-0 binnen in de 42e minuut.

Vlak na rust bracht Rolien Taankink de marge op 2, door een goed afgelegde bal van Kim Ruiter zuiver binnen te schieten. De wedstrijd kon op het slot gegooid worden en daar leek het ook op totdat Horst plotseling een kwartier voor tijd tegen scoorde. Er sloop wat onzekerheid en slordigheid in het spel van Sparta Nijkerk. Toch kwam het geen moment meer in gevaar en de 2-1 eindstand was dan ook een logische afspiegeling van het wedstrijdbeeld.

Zo plaatst Sparta Nijkerk VR1 zich met een maximale score voor de knock out fase van de districtsbeker en kan het zich vol vertrouwen gaan  opmaken voor de start van de competitie, aanstaande zaterdag 23 september om 12:30 uur thuis tegen ’t Harde VR1.

Verslag: Hans Stam