Op maandag 3 december a.s. is er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café Nijkerk. Vanaf 19.30 uur bent u welkom, de toegang is gratis. Deze keer staat het omgaan met herinneringen, tradities en gewoonten centraal. Hoe doe je dat als iemand problemen heeft met het geheugen, bijvoorbeeld door een vorm van dementie?

De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen met geheugenklachten, hun partners, familieleden, vrienden, vrijwilligers, hulpverleners maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom.

 

Bij dementie ligt de nadruk vaak op problemen met het geheugen. Toch liggen op verscholen plekken in het brein nog veel herinneringen aan vroeger. Deze kunnen een goede bron zijn voor zinvolle dagelijkse activiteiten.

Maar ook is het goed om tradities en gewoonten in verband met feestdagen eens opnieuw onder de loep te nemen. Wat zijn goede gewoonten om vast te houden? Hoe kan het ook voor degene met dementie een fijne tijd zijn?

Het thema “de kracht van herinneringen” wordt toegelicht door activiteitenbegeleider Linda van Hussel. Ook Bea en Bram Berends van museum Nijkerk zijn deze avond aanwezig om aan de hand van ‘museumschatten’ een praktische invulling te geven aan het delen van herinneringen. Er worden al met al veel tips uitgewisseld om herinneringen goed te benutten.

Ook is er aandacht voor de vragen en ideeën van bezoekers en onderlinge uitwisseling.

 

 

Datum: maandag 3 december 2018

Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf: 19.30 uur)

Locatie: Interakt Contour, Oranjelaan 79, Nijkerk

Informatie: Voor meer informatie 033-2474830 of www/alzheimer-nederland.nl/nwveluwe