Donderdag 13 juli hebben Erik Vos van Heijmans Huizen en Peter Toonen van Woningstichting Nijkerk (WSN) met het leggen van de eerste steen het officiële startschot gegeven voor de bouw van de volgende 24 sociale huurwoningen in Doornsteeg. Aansluitend was er gebak voor de hele bouwplaats. De 12 kleine gezinswoningen en 12 levensloopwoningen komen in deelproject De Wijngaarde. De meeste woningen zijn inmiddels toegewezen aan een huurder. Een blok van 6 is nog gereserveerd voor 3 combinaties van woningen voor mantelzorgverleners en -ontvangers. 

Alle huurwoningen die WSN bouwt hebben hoogwaardige isolatie, zonnepanelen en een intelligent ventilatiesysteem die de energierekening van de huurders ten goede komt.

Kleine gezinswoningen

De 12 gezinswoningen hebben een woonkamer met keuken aan de straatzijde, 2 slaapkamers op de 1e verdieping en een vaste trap naar zolder. Qua energiebesparende maatregelen gaan Heijmans en de WSN bij vier woningen een stap verder. Deze huurders hebben straks een woning die zó energiezuinig is dat deze genoeg (of meer) energie opwekt voor het hele gezin. Om voor toekomstige nieuwbouw te weten welke voorzieningen voor huurders het meest aantrekkelijk zijn, hebben de woningen extra verbruiksmeters, die WSN jaarlijks uitleest.

Levensloopbestendige woningen

De levensloopbestendige woningen hebben een flexibele indeling met de badkamer beneden en de mogelijkheid voor een slaapkamer op de begane grond. Hierdoor kunnen huurders er tot op hoge leeftijd blijven wonen. Maar als de behoefte of noodzaak voor gelijkvloers wonen er (nog) niet is, zijn er boven ook gewoon 2 slaapkamers en een toilet.

Huurwoningen voor mantelzorg

Een blok met 3 gezinswoningen en 3 levensloopwoningen blijft nog even buiten de verhuur, omdat WSN deze wil aanbieden als mantelzorgwoningen. Hiervoor wordt eerst de belangstelling gepeild onder huurders van WSN. De woningstichting komt graag in contact met huurders die hulp krijgen van iemand die nu te ver bij hen vandaan woont of huurders die nu voor iemand zorgen die zij graag dichterbij willen laten wonen. Hulp geven en vragen gaat zo veel makkelijker als je naast elkaar woont. Geïnteresseerden kunnen bellen naar (033) 247 74 00 en vraag naar Jannie de Graaf, teamleider Woondiensten of Saskia Waciuri, hoofd Woondiensten. Mailen kan naar info@wsnijkerk.nl.

Foto’s: Harry Koelewijn