De parade der Hoevelakense vlaggenschepen zorgde op Stille Zaterdag op Kleinhoven voor een lach en een traan, maar dan in omgekeerde volgorde. Zowel de hoofdmacht van de heren als die van de vrouwen moest de wei in, met twee uiteenlopende resultaten. Beide vlaggenschepen gingen met een 1-0 voorsprong de rust in, maar daar waar de mannen de wedstrijd in de laatste tien minuten weggaven (1-3), daar pakten de vrouwen wel door (3-0) en bezorgden zij zich met dit resultaat een plaats in de bekerfinale.

De competitiewedstrijd tussen de mannen van Hoevelaken en die van FC Horst was in de eerste helft van beide zijden erg rommelig. Twee momenten uit de eerste doorgang zijn slechts vermeldenswaardig. Het eerste moment was het doelpunt van Ruud Kassenaar in de 18e minuut, die voor negentig procent kon worden toegeschreven aan Ramon Geijtenbeek. In een één tegen één duel met één der Ermelose verdedigers zette Ramon goed zijn lichaam in de strijd, om vervolgens alleen door te lopen op de sluitpost van FC Horst. In plaats van voor zijn eigen kans te gaan (een spits hoeft niet altijd te scoren wanneer een medespeler er beter voor staat) schoof hij op het juiste moment de bal naar rechts, waar de Hoevelakense topscorer de bal eenvoudig kon binnen schuiven.

Twintig minuten later leek Horst op gelijke hoogte te komen, maar de treffer, die door menigeen al geteld werd, werd door doelman Sjoerd Kloppenburg prachtig voorkomen door een enorme redding in de linker benedenhoek.

Bijna tien minuten na de thee was het opnieuw Ramon Geijtenbeek die de luis in de pels van de Horster defensie leek te worden. Na een diepe bal kopte een verdediger de bal terug op zijn eigen doelman, maar de snelle Hoevelakense spits was zo snel ter plaatse, dat hij nog een teen tegen de terug gekopte bal kon krijgen. De 2-0 leek een feit, maar de bal rolde net langs de verkeerde kant van de paal.

Met nog ruim een half uur te spelen had Hoevelaken in aanvallend opzicht weinig meer in te brengen. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Hoevelaken, waar Horst in de slotfase de wedstrijd in twee minuten naar zich toetrok. In de 80e minuut werd de bal vanuit een vrije trap vanaf de linkerkant ineens tegen de touwen geschoten. Twee minuten later werd de bal vanuit een hoekschop en wat lamlendig verdedigingswerk opnieuw in het Hoevelakense doel gewerkt. Hoevelaken probeerde nog wel een punt uit het vuur te slepen, maar kwam niet verder dan een kopbal van Michel van de Bunt, die zijn hoofd onvoldoende tegen de bal kon krijgen om er de juiste richting aan te geven. In de extra tijd werd de schade nog groter (1-3) en kon Hoevelaken de wonden likken na de zoveelste onnodige nederlaag dit seizoen.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jordi Vonder, Jeffrey Duijst, Ewoud van de Brug, Pascal de Jong; Edwin Duijst, Michel van de Bunt, Joeri van den Hoeven; Ruud Kassenaar (85. Randy Gerritsen), Ramon Geijtenbeek, Patrick Kloppenburg (40. Lex van Middelaar).

DUO DUO Man van de Wedstrijd: Ramon Geijtenbeek

Verslag: Robert Kreuning
Foto’s: Aalt Guliker.