Eureco betrekt 25 jaar na oprichting van het bedrijf een gloednieuw pand in Nijkerk op bedrijventerrein De Flier. Vanaf 2018 zal Eureco de onderzoeken naar afvalstromen en grondstoffen uitvoeren op bedrijventerrein De Flier. Ook voor Nijkerk is dit onderzoek verricht.

Het bedrijf is gestart als sorteerbedrijf voor de gemeente Amersfoort. Anno 2017 is het bedrijf uitgegroeid tot toonaangevend kenniscentrum naar afvalstromen in Nederland. Sinds de start van het bedrijf is er veel veranderd in Nederland. Werd vroeger afval op de stort gedumpt, nu is het scheiden en recyclen van afval niet meer weg te denken uit de samenleving. De maatschappij zet zich steeds meer in op het hergebruik van afval naar bruikbare grondstoffen. Het verwerkingsbedrijf haalt bij gescheiden inzameling meer waarde uit het afval. Eureco speelt daar de laatste jaren goed op in. Inmiddels is Eureco in de recyclingbranche de belangrijkste speler voor fysiek onderzoek aan afvalstromen en grondstoffen. De vraag naar dit soort sorteeronderzoeken en partijkeuringen aan grondstoffen groeit enorm. Met de opgebouwde expertise heeft Eureco inmiddels ook het  “Kenniscentrum afval “ ingericht.

Tijd daarom om naar een groter en een eigen pand te verhuizen. De stap om een eigen pand in Nijkerk te bouwen is een bekroning op het ondernemerschap van de eigenaren Peter van Verseveld en Dick Schouten.

Wethouder Patricia van Loozen is naast het feit dat het bedrijf gekozen heeft voor Nijkerk ook enthousiast over het ontwerp van het nieuwe pand van Eureco. “Het kantoor is zo ontworpen dat de werknemers over de weilanden uitkijken. Ook aan de voorkant van het pand geeft dit in het oog springend onderdeel, tezamen met het groene voorterrein een hoogwaardige uitstraling. Ik heet Onderzoeksbureau Eureco BV van harte welkom in Nijkerk!”