NSC begon sterk aan de wedstrijd en kreeg via Doppenberg een kans op de 0-1. Zijn kopbal ging maar net naast uit een corner van Grovenstein. Daarna kwam Nunspeet beter in de wedstrijd en was de wedstrijd in evenwicht. Na een half uur nam Nunspeet de leiding toen het uit een vrije trap scoorde via een kopbal. NSC was even zoekende en had even moeite met het spel van de thuisploeg. Vijf minuten voor de rust kreeg NSC een penalty toen Hazzat onderuit werd gehaald. De scheidsrechter liet de linksback staan terwijl een 2e gele kaart op zijn plek was. Fennebeumer nam de penalty beheerst. In de laatste minuten voor de rust had Grovenstein twee mooie kansjes, maar verzuimde te scoren.

Na de rust was NSC veel beter, maar was het Nunspeet wat een penalty kreeg na een overtreding van Muntslag. Waar de scheidsrechter in de 1e helft geen kaart gaf aan de linksback van Nunspeet na de penalty gaf hij Muntslag wel een gele prent. Een rare beslissing. Maar dat doet niks aan de mooie redding van Van Willige die hem knap pakte. Uit de daaropvolgende aanval was het NSC dat wel scoorde. Na goed doorzetten van Cornelisz was het Cornelisz zelf dat de score naar 1-2 tilde door de bal onder de keeper door te schuiven. Dus ipv van 2-1 was het nu de 1-2 voor NSC. NSC probeerde met combinatiespel de voorsprong te vergroten. Dat lukte uit een corner van Grovenstein die op maat was voor Hazzat die binnen kopte en NSC op een 1-3 voorsprong zette.

NSC leek de wedstrijd makkelijk uit te spelen, maar een kwartier voor tijd kreeg NSC-er Van Essen zijn 2e gele kaart en moest NSC met 10 man verder. Daarna waren er een paar hachelijke momenten voor het doel bij NSC, maar Van Willige hield zijn doel schoon. In de laatste minuut werd het zelfs nog 1-4. Fennebeumer pakte de bal af en gaf hem aan Cherkaoui die hem in het dak van het doel binnen schoot. Hier bleef het bij en NSC won dik verdiend van Nunspeet.