NSC had een moeilijke eerste helft waarin de scheidsrechter binnen een minuut twee keer geel gaf aan Rozema. De eerste was terecht nadat hij een harde overtreding maakte. De tweede was nergens voor nodig nadat hij floot voor vermeend hands uit een vrije trap van Ajax, maar daar ging hij de mist in want de bal kwam tegen de arm van De Winter die zijn gezicht beschermde. Dus NSC moest met 10 man verder en een penalty tegen.

Soenarto schoot deze binnen. NSC speelde daarna een lastige eerste helft en mocht blij zijn dat het bij 0-1 bleef nadat een goal van Ajax werd afgekeurd wegens buitenspel. Na de rust scoorde Ajax snel uit een counter en toen leek de wedstrijd al gespeeld. Ajax wachtte rustig af en deed dat slim. Danso scoorde zijn tweede na een identieke counter en in de slotminuut scoorde Akoy de laatste van de middag. De 0-4 eindstand werd mede bepaald door het warrige fluiten van de scheidsrechter die onder de indruk leek van de Amsterdammers.

Foto’s: Aalt Guliker