Zuidvogels begon wat sterker aan de wedstrijd en drukte NSC naar achter. Een grote kans voor Zuidvogels werd maar ternauwernood van de doellijn gehaald. Vooral in het eerste kwart speelde NSC onrustig en was Zuidvogels de bovenliggende partij. Naarmate de eerste helft vorderde kwam NSC meer van het doel af en kregen Wallet en Grovenstein kansen om de openingstreffer te maken. Een aderlating was er voor De Winter die geblesseerd het veld moest verlaten. Schilthuis was zijn vervanger. Aan het eind van de eerste helft had NSC een beetje de overhand en leek Zuidvogels toe aan de rust.

Na de rust begon NSC niet best en kwam Zuidvogels snel op 1-0. Na een slalom door de verdediging en verkeerd inschatten van Verburg lag de bal in het netje. Daarna probeerde NSC snel de gelijkmaker te maken en Termelez was dichtbij na een steekpass van Grovenstein, maar zijn inzet ging hoog over. Zuidvogels kwam na 70 minuten op 2-0 na weer slap verdedigen kon een kopbal vrij ingeschoten worden na een corner. NSC probeerde het wel en kreeg via Cornelisz een grote kans, maar zijn vrije trap werd prima gered door de keeper. Cornelisz was een paar minuten later weer betrokken bij een prima aanval alleen werd zijn pass niet afgemaakt door Wallet. Met nog 5 minuten te gaan werd het nog 3-0, een voorzet vanaf rechts werd prima ingekopt. Al met al was het niet best bij NSC en was het contrast met vorige week erg groot toen er goed gespeeld werd tegen Excelsior.