Vanmiddag een slap NSC wat verdiend heeft verloren van DTS met 0-2. In de eerste helft ging het gelijk op en was het verschil op de ranglijst niet terug te zien op het veld. NSC creëerde weinig en kon elkaar maar moeilijk bereiken. Veel balverlies en slechte passes. DTS liet zien dat ze te laag staan op de ranglijst en speelde een goede 1e helft

Na de thee was NSC dichtbij de 1-0, maar het schot van Eyup Termelez ging een meter over. NSC had een licht overwicht, maar deed er maar weinig mee. DTS zat er goed bovenop en werd daar ook af en toe voor bestraft met geel. De scheidsrechter was een paar keer niet resoluut in het bestraffen van overtredingen van DTS, zodoende kon de aanvoerder Bram Holtman blijven staan waar hij zijn 2e kaart had moeten krijgen na een vervelende overtreding op Gian Muntslag.

Na een prima steekpass werd Eyup Termelez weg gestuurd, maar zijn mooie actie werd net over de achterlijn gegleden. DTS bleef vertrouwen houden en kwam er soms goed uit. Na een mooie aanval over links was het invaller Laukili die de 0-1 binnen tikte en DTS op voorsprong zette. NSC ging alles of niets spelen en ging 1 op 1 staan en wisselde aanvallend door Rik Doppenberg eraf te halen en spits Mark Fennebeumer er voorin bij te zetten. Met nog vijf minuten te gaan werd het 0-2 uit een counter, weer was het Laukili die scoorde. NSC was niet bij machte om nog een vuist te maken en mocht blij zijn dat het geen 0-3 werd omdat Van Willige een penalty stopte. Zo leed NSC de eerste nederlaag van het seizoen.

Foto’s: Aalt Guliker