NSC heeft een achterstand tegen hekkesluiter Enter vooruit weten om te buigen in winst. De tegenstander kreeg na een paar minuten al een kans die voorlangs ging. Na vijf minuten kreeg NSC meer de controle op het spel en was het via Fennebeumer en Wallet dichtbij de openingstreffer. Toch viel de goal aan de andere kant toen een mooie aanval werd binnen geschoten. NSC speelde rommelig en had weinig profijt van de wind mee, de meeste ballen werden te hard gespeeld en er werd te weinig op doel geschoten.

Na de thee een sterker NSC wat op zoek ging naar de gelijkmaker. Deze viel ook na een kwartier spelen toen Yordi Grovenstein een mooie vrije trap voor het doel legde. Eyup Terlemez kwam voor zijn tegenstander en maakte de gelijkmaker. NSC wisselde een aantal keer en dat kwam het voetbal wel ten goede. De net in het veld gekomen Yannick Cornelisz maakte de 2–1 toen hij een prachtige steekpass kreeg van Barry de Winter. Met een prima schuiver onder de keeper door zette hij NSC op voorsprong.

Enter ging alles of niets spelen in het laatste kwartier en kwam zowaar nog een paar keer gevaarlijk voor het doel. In de 84ste minuut besliste Mark Fennebeumer de wedstrijd toen hij een penalty hard binnen schoot. Beide ploegen eindigden met 10 man. De speler van Enter na de overtreding waarbij de penalty werd veroorzaakt en bij NSC was het Mark Fennebeumer na een opstootje na de genomen penalty. Een zwaarbevochten overwinning waarin de scheidsrechter soms te snel kaarten gaf of sommige overtredingen liet doorgaan terwijl hij had moeten fluiten. Maar de punten tellen.

Foto’s: Aalt Guliker