NSC Nijkerk, vorig seizoen gedegradeerd uit de hoofdklasse, heeft dinsdagavond 7 augustus een flinke tik uitgedeeld door hoofdklasser SDC Putten tijdens haar eigen Veluwe Cup te verslaan. Het werd 1-0 in het voordeel van de Nijkerkers. NSC begon wat onwennig en de eerste minuten was SDC sterker. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam NSC beter in de wedstrijd en kreeg het een paar grote kansen via Grovenstein en Fennebeumer. Ook SDC liet zich nog een paar keer zien, maar het was Van Willige die zijn doel schoon hield. In de tweede helft was weer eerst SDC gevaarlijk maar de Schietkans ging voorlangs. Een mooie aanval in de 60ste minuut over rechts kwam uiteindelijk op links bij Grovenstein die in de verre hoek hard binnen schoot en NSC op voorsprong zette. Naarmate de wedstrijd vorderde nam de vermoeidheid toe en werd het spel er niet beter op. Je zag dat Putten conditioneel wat verder was. Alleen SDC was onzorgvuldig in balbezit waardoor NSC niet meer in de problemen kwam. Een leuke eerste oefenwedstrijd.