NSC probeerde vanaf de eerste minuut druk te zetten en kreeg via Wallet een kans op de 1-0, maar zijn bal werd van de doellijn gehaald. Naarmate de wedstrijd vorderde werd HZVV  beter. NSC komt dit seizoen verdedigend tekort. En als je verdedigers dan achterin de bal verspelen in plaats van de tribune in te schieten, snij je jezelf in de vingers. Zo ook na ruim een half uur toen Van der Bult knullig de bal verspeelde en Schaap aan de noodrem moest trekken. Uit de penalty scoorde HZVV de 0-1. NSC kon niet echt een vuist maken en de kans op 0-2 was groter dan de 1-1.

Na de rust was het spel wat beter en kreeg NSC een aantal kansjes op de gelijkmaker. Aan de andere kant hield Van der Wekken NSC ook een paar keer in de wedstrijd. Na een prima voorzet van Termelez was het Rozema die prachtig binnen schoot met een volley. Lang kon NSC niet genieten, want zoals wel vaker kwamen ze snel weer op achterstand. Uit een vrije trap scoorde HZVV de 1-2. NSC ging alles of niets spelen en het werd niets. HZVV kwam zelfs nog op 1-3. Daarmee werd de degradatie een feit. Het was gewoon niet goed genoeg. Na afloop was Rinke Rozema die na 9 jaar afscheid neemt kapot en dat siert deze terriër die zeker gemist gaat worden volgend seizoen.

Foto’s: Aalt Guliker