NSC heeft vanmiddag met ruime cijfers gewonnen van Oranje Nassau met 0-5. NSC begon voortvarend aan de wedstrijd en was van meet af aan de bovenliggende partij. Eerst was er een kopkans voor Beukers en daarna een schietkans voor Termelez. Met veel strijd en inzet werden de duels aangegaan en alle ballen werden veroverd. De 0-1 kon niet uitblijven en halverwege de eerste helft viel hij toen Van de Groep goed binnen schoot en NSC aan de verdiende voorsprong hielp.

Dat het tot aan de rust maar 0-1 bleef had NSC aan zichzelf te wijten want er zijn wat mooie kansen om zeep geholpen. De tweede helft ging Oranje Nassau agressiever de duels aan en had het de scheidsrechter aan zijn zijde die alles goed keurde of een vermaning gaf. Ter Mate moest een aantal keren handelend optreden en hield NSC tot 2x toe in de wedstrijd. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg NSC weer de overhand en kwam het via Van den Brom op 0-2. Tom de Ridder die net als alle mannen een goede wedstrijd speelde scoorde de 0-3, daarmee was de wedstrijd gespeeld en knakte Oranje Nassau helemaal. Dat Nico en Tom beiden nog een keer scoorden en de eindstand op 0-5 zette was dikverdiend gezien het wedstrijdbeeld in de grootste fase van de wedstrijd. Drie hele belangrijke punten gingen mee de bus in naar Nijkerk.