NSC begon te slap aan de wedstrijd in Urk en stond na acht minuten al op achterstand. Urk was beter en kwam na een kwartier op 2-0 nadat een corner niet goed werd ingeschat bij NSC. Het leek een kansloze missie te gaan worden, maar na 25 minuten ging NSC beter voetballen. Een verkeerde terugspeelbal bij Urk leidde de 2-1 van Eyup Termelez in die beheerst de keeper uitspeelde en scoorde. Urk probeerde vooral op de counter het verschil weer groter te maken, maar het bleef 2-1 tot aan de rust.

De tweede helft was minder aantrekkelijk dan de eerste. NSC probeerde met de snelle Rivas op de linkerflank nog wat te forceren, maar de eindpass was steeds niet goed genoeg. Urk liet ook weinig meer zien, maar kwam uit weer een corner op 3-1. De thuisploeg geloofde het daarna wel en NSC kon geen vuist meer maken. Nico van den Brom kreeg nog een grote kans op de 3-2, maar zijn inzet ging via de keeper over de achterlijn. Een verdiende nederlaag vanmiddag. Maandag moeten de mannen er weer staan, dan tegen AZSV.