De vader van Kimberly van Essen uit Nijkerk is in Roermond mishandeld. Kimberly plaatste een oproep in een digitale krant van Roermond en door dat bericht zijn de daders gevonden.

Wat is er precies gebeurd?

Kimberly “Voor zover ik heb gehoord van mijn vader: Mijn vader haalde met zijn scooter een jongen en meisje in en tikte per ongeluk deze  fietser aan. De betreffende  jongen begon flink te vloeken. Mijn vader stopte en stapte af. Er volgde een ruzie “.

Welke oproep heb jij op Facebook geplaatst Kimberley?

Ik heb meteen deze oproep geplaatst: Mijn vader is vanochtend rond 11:00/11:15 mishandeld. Dit gebeurde vanuit Roermond nabij de Westrom en ter hoogte van de bushalte Herten.  De man was rond de 20 jaar oud, donkerblond, had tatoeages op zijn rechterhand. Hij was samen met een dame van rond de 17 jaar oud. Het meisje had zwart haar. Zij was verder niet betrokken bij de mishandeling zelf. Samen reden ze op een zwarte omafiets met bak voorop. Het telefoon nummer dat wij kregen bestaat niet. Mijn vader is meerdere keren geslagen, naar de grond gewerkt en getrapt en liep hierbij flink hoofdletsel op. Mijn vader reed op een rode scooter. Hij droeg een geruit petje, beige jas en blauwe joggingbroek. Zijn scooter is volledig vernield en in elkaar getrapt! Gelukkig heeft een man met witte Mercedes mijn vader geholpen. Nummers uitwisselen lukte niet omdat de telefoon leeg was. Is er iemand die toevallig langs kwam en dit heeft zien gebeuren? En ken jij diegene? Dan zou ik het erg waarderen als er contact met mij opgenomen wordt.

Kimberley vervolgt ” Hier mijn ervaring over de mishandeling op straat van mijn vader. Een gezellige dag met mijn vader liep anders uit dan gedacht. Ikzelf kom uit Nijkerk. Wat 2,5 uur reizen is naar Roermond. Toen ik aankwam stond papa er niet om mij op te halen van het station. Voor de duidelijkheid: ik was zelf niet bij de mishandeling. Natuurlijk doet het veel met je. Al sta ik redelijk stevig in mijn schoenen, omdat ik met mijn vader al veel mee heb gemaakt door o.a ziekte en het verleden. Toch maakte dit mij enorm boos. Het is onbegrijpelijk, dat mensen het tegenwoordig in hun hoofd halen om iemand zonder pardon op straat zo aan te pakken. Omdat mijn vader slecht ter been is kon hij helaas niks terug doen. Er zijn geen woorden voor, maar dit greep mij toch wel heel erg aan. Ik ben enigs kind en zeker een papa’s kindje. Ik ben ook heel blij dat mijn vader samenwoont met zijn vrouw Maria. Al zou ik er die dag niet bij zijn geweest, dan wist ik dat hij goed verzorgd zou worden door haar. En dat stelt mij altijd gerust. Mijn vader woont ver weg van mijn familie af. Contact is dus soms best lastig. En het gemis is heel groot. Dat zulke dingen gebeuren terwijl hij zo ver van je af is, is verschrikkelijk.

Hoe kwamen jullie dit tweetal op het spoor?
Ik kreeg heel veel helpende berichten van mensen die het gezien hadden en ook info via camerabeelden , zodat we met deze informatie konden gaan speuren en uiteindelijk hebben wij die twee gevonden en dit aan de politie doorgegeven. De man met de Mercedes heeft mij bericht. Ik heb met hem gesproken en hem heel erg bedankt. Het was hartverscheurend om te horen van hem, dat er meerdere mensen waren die het zagen gebeuren, terwijl mijn vader op de grond lag. Maar ze deden toch niks. Daarom ben ik hem heel dankbaar, dat hij uit zijn auto is gestapt om mijn vader te helpen! Daarbij wil ik mensen ook vragen;” Als je zo iets ziet gebeuren,help asjeblieft.  Geweld kan iemand fataal worden en dat is het laatste wat je wilt”.
Wat de politie er nu verder aan doet is af te wachten. Ze pakken de zaak het liefst zelf op. De politie is wel met mijn vader mee naar huis gegaan, wat ik wel fijn vond. Persoonlijk vind ik dat dit soort dingen vrij snel aan de kant worden geschoven. En daar baal ik van. Er gebeuren regelmatig zulke dingen op straat en ik vind, dat dit echt wel beter en sneller opgepakt mag worden.

Bron Roermonds Nieuws