Wist je dat defecte apparaten verrassend vaak eenvoudig te repareren zijn? Het laten nakijken is beter dan klakkeloos weggooien of achteloos vervangen. Daarom komt er nu een Repairclub in Nijkerk. In Hoevelaken begint de Repairclub in mei. De eerste bijeenkomst in Nijkerk is op zaterdagochtend 1 september 2018 van 10:00 tot 12:30 in Bibliotheek Nijkerk.

Daar kan je een defect apparaat mee naar toenemen om te laten nakijken en repareren door een klein team van technische vrijwilligers. Een gastheer/vrouw wijst je op volgorde van binnenkomst toe aan een reparateur. Aan de tafel van de reparateur kan je het proces van diagnose en reparatie volgen. De kennis, kunde en uitvoering worden geleverd door de vrijwillige reparateurs van de Repairclub – onze gasten wordt gevraagd 3 euro per apparaat in te leggen voor diagnose, en na afloop van werkzaamheden al naar gelang de tevredenheid een vrijwillige bijdrage. We moedigen onze gasten aan betrokken te blijven en eventueel te assisteren tijdens de reparatie.

Het is een bewezen concept en heeft, heel belangrijk, een ideologisch karakter ter bevordering van hergebruik, waardebewustwording, duurzaamheid en vooral een sociaal aspect van samen techniek aandurven. De vrijwillige reparateurs doen hun best om te repareren – binnen tijd, kennis en kunde, realistisch in wat verwacht mag worden van mens en techniek. Duurzaam en bescheiden, ter lering en vermaak! Voorbeelden van defecte apparatuur zijn: huishoudelijke apparatuur, consumentenelectronica waaronder audio/video spullen, verlichting, adapters/connectors en schakelapparatuur, electrische gereedschappen, keukenapparaten, eenvoudige laptop- en smartphones. Softwareproblemen en designapparatuur alleen als tijd, kennis en kunde het toelaat. Want het kan druk zijn, alles op volgorde van binnenkomst. Gelukkig is er een nabije horeca voor koffie of andere versnaperingen.

Ook beginnende reparateurs zijn welkom. Voor het kernteam is een aantal enigszins ervaren reparateurs nodig, een gastheer/gastvrouw die het dankbare werk doet van gasten ontvangen, een praatje maakt en zorgt voor reparatiebonnen en de fooien voor de Repairclub aanneemt en registreert. Doe mee in ons team! Het is een ontspannen geheel, voel je niet verplicht.

Op Facebook zijn we te vinden onder Repairclub Hoevelaken En Nijkerk’ en per e-mail te bereiken op repairclub@xs4all.nl