Zaterdag 14 april werd in Nijkerk de tweede halve finale voor het Nederlands kampioenschap tussen REGA en HTTV-070 gespeeld. Net als de eerste wedstrijd in Den Haag, werd het een ware thriller. Gesteund door meer publiek dan ooit tevoren, was de sfeer in het clubgebouw Samenspel fantastisch.

Thijs Beentjes had geen last van de druk en won zijn eerste partij duidelijk. Sven van de Pol miste de absolute scherpte van vorige week en verloor met 3-2. Stef van Duinen wist het publiek op de banken te krijgen met af en toe fantastische punten, maar miste de vastheid om zijn eerste partij van de dag in winst om te zetten. Het dubbel ging eenvoudig met 3-0 naar REGA, zodat een tussenstand van 2-2- op het wedstrijdformulier stond. Van de volgende 4 partijen werden en 3 in de maximale 5 games beslist. Helaas kon alleen Sven een wedstrijd in het voordeel van REGA beslissen. Met een tussenstand van 3-5 werd het heel moeilijk voor REGA om de finale nog te bereiken. Stef en kopman Thijs deden het uiterste om de stand gelijk te trekken, wat ook lukte.

Aangezien ook de uitwedstrijd in een 5-5- gelijkspel geƫindigd was, was het nodig om games te tellen. Daar bleek dat er een licht voordeel voor HTTV was, zodat de plaats in de finale naar HTTV-070 gaat. Voor de jongens van REGA rest een wedstrijd om de derde plaats. Een resultaat dat voorafgaand aan het seizoen als het maximaal haalbare werd gezien.

Foto’s: Aalt Guliker