De korfballers van Sparta zijn het nieuwe jaar gestart met een overwinning op Roda. In sporthal De Koog in Westzaan werd het 14-16 in het voordeel van de Nijkerkse equipe. En zoals de lage score al doet vermoeden, was het geen hoogstaande wedstrijd.

Met name het vak van aanvoerster Marieke van der Kraats en consorten wist haar draai maar niet te vinden. Diverse aanvallen strandden door verkeerde passes en slechte schoten. Verdedigend had Sparta de zaakjes wel goed op orde en dankzij een scherpe Daan van Slooten (4x in de eerste helft) wist de ploeg voor de pauze toch een kleine voorsprong op te bouwen: 6-8.

De tweede helft werd geopend met een schot van Jelle Tijmensen, maar deze werd snel gecounterd door Roda. Na de vakwissel bleek dat het andere vak, dat het in de eerste helft al zo moeilijk had, wederom terug viel in haar geforceerde spel. Coach Jan Tonny visser zag zich genoodzaakt een beroep te doen op zijn wissels en bracht met Niels Buijtenhuis extra aanvallend elan in de ploeg. Niels begreep zijn taak en wist met zijn eerste schot direct doel te treffen: 7-10. De tweede helft verliep verder zonder al te veel spektakel. De voorsprong van Sparta fluctueerde tussen de twee en de vier doelpunten, echt spannend werd het niet meer. Bij een 14-16 was de klok uitgeteld, evenals de 16 spelers in het veld.

Al met al een zeer matig begin voor Sparta, dat zich dankzij deze overwinning stevig in de subtop weet te vestigen. Volgende week zal het een stuk beter moeten als de ploeg op bezoek gaat bij ASVD. De Drontenaren hebben hun titelaspiraties afgelopen weekend kracht bijgezet door koploper Nova te verslaan, dus er staat Sparta een pittige wedstrijd te wachten. Aanvang: 19:45 uur, sporthal ‘t Dok, Dronten.

Verslag: Jan Hoekstra