Afgelopen zondag speelde de H1 tegen Flevoland met als inzet de 7e plaats. Flevo stond één plaats hoger dan MHCH met 1 punt verschil. Na aanvang van de wedstrijd onder prima omstandigheden en met goede publieke belangstelling, was het duidelijk dat de heren van MHCH voor de volle winst gingen.
Hoevelaken probeerde met combineren en geduld de tegenstander vast te zetten op eigen helft dit lukte goed en had in de 5 minuut de kans op de openingsscore door Marnix, maar de inzet werd gestopt door de keeper. Het bleef zaak om geconcentreerd te blijven spelen. Er waren wat kleine kansjes voor Hoevelaken maar dat deerde Flevo niet. Tot de 12 minuut toen een vlot lopende aanval over links terecht kwam bij Lars die hem voorgaf en waar Faber de bal attent in het goal werkte. 1-0.
Het leek wel of Flevo wakker werd geschud ze gingen iets feller spelen en 2 min na de voorsprong was het alweer gelijk via een mooie strafcorner variant werd er gescoord. 1-1. Weer kreeg de tegenstander een strafcorner, maar deze werd goed gestopt door Hugo de keeper. Hoevelaken krijgt ook een strafcorner maar ook deze gaat er niet in.
Na rust een zelfde spelbeeld met een aanvallend Hoevelaken en een achteruit leunend Flevo die loeren op een counter en een eventuele strafcorner. De thuisclub heeft wel het gevoel dat er iets te halen valt en probeert de druk op te voeren. Het is wel zaak om te blijven attent te blijven want Flevo blijft via uitbraken en strafcorners gevaarlijk. Strafcorners worden goed verdedigd door Hoevelaken.
Als toeschouwer krijg je het idee dat Flevo tevreden is met het gelijke spel. In de 27ste minuut is er een geweldige scoop van achteruit van Mats en word verkeerd beoordeeld door de verdediger, hierdoor krijg Olivier vrij baan. De keeper word omspeeld bal gaat richting de goal,maar als een duveltje uit een doosje is daar een verdediger om de bal van de lijn te halen. In de daaropvolgende spelsituatie krijgt Hoevelaken een strafcorner en word er door Mats gescoord: 2-1.
In de resterende tijd krijgt Flevo nog een kans, maar word deze weer goed verdedigd. Na een spannende slotfase komt het laatste fluitsignaal van de leiding en wint Hoevelaken verdiend met 2-1. Hoevelaken stijgt met deze 3 punten naar de 7de plaats 1 punt achter Culemborg, wat 13 november ook nog op bezoek komt. Maar eerst moet er 6 november nog tegen Vianen gespeeld worden.