Al meer dan 90 procent van de kaarten voor het Mega Piraten Festijn dat op vrijdag 20 april zal plaatsvinden in het recreatiegebied Zeumeren (op de grens tussen Voorthuizen en Barneveld) is verkocht. “Het gaat lekker hard”, stelt organisator Eddie Mensink. “Niet alleen in Barneveld, maar ook wat betreft de komende editie in Zelhem. En de recente Mega Piraten Festijnen in Nijmegen en Borger waren ook heel goed bezocht.”

Wat in Borger ook aansloeg, was de eigen tent voor Poar Neem’n. Het populaire Facebook-collectief toerde vorige jaar ook al mee met het Mega Piraten Festijn, maar had toen nog een buitenpodium. Nu verzorgt Poar Neem’n een avondvullend programma in een opblaasbare tent.   

Deze tour zijn alle drie de mannen achter Poar Neem’n erbij. Wim Salabim presenteert; Walter staat achter de draaitafels en John bij de merchandise. “Ik ging eerder niet mee”, vertelt Walter. “Ik heb twee jonge kinderen, eentje is nog maar net geboren, en als je het doet, moet je er ook honderd procent voor gaan. Maar nu is het weer iets beter te overzien, dus heb ik me laten overhalen.” Een show van Poar Neem’n is volledig pretentieloos. Een ouderwetse variétéshow eigenlijk. Met Wim als presentator en MC. Met het Rad van Poartuin, waarbij iedereen prijzen kan winnen, opzwepende rock en dance van Walter en natuurlijk de Miss Poar Neem’n-verkiezing. “Het stelt helemaal niet zoveel voor, maar we hebben een fijne gunfactor. Noem het maar boerencool. We verrassen mensen. In de zalen waar we staan, krijgen we ook altijd goede reacties. Zaalhouders die zeggen: ‘Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, maar wat een feest!’ We bieden een show. Niet alleen maar piratenmuziek, maar veel interactie, give away’s en energie.” 

Programma

Jannes, Gerard Joling, Stef Ekkel, Vinzzent, De Alpenzusjes, Ancora, John de Bever, Lytse Hille, Corry Konings, John West, Lange Frans, Jan Keizer & Anny Schilder, Belinda Kinnaer, Otto Lagerfett, Snollebollekes, Wesley Klein, Mooi Wark, Django Wagner, Koos Alberts, Joey Hartkamp, George Baker, Lesley Williams en Helemaal Hollands.

Voorverkoop

Kaarten (vanaf 25 euro, exclusief 1 euro servicekosten) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Bruna’s in Barneveld, Putten, Leusden en Voorthuizen; The Read Shop in Lunteren en alle vestigingen van Primera (waaronder die in Scherpenzeel). Daarnaast zijn kaarten ook verkrijgbaar via www.megapiratenfestijn.nl. 

Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Dan begint ook het opwarmprogramma van RADIONL. Het officiële programma duurt van 19.15 tot 24.00 uur. Zie verder www.megapiratenfestijn.nl.