Deelname aan de matjesmarkt in Nijkerk gaat flink wijzigen. De wijziging is dat de Oranjevereniging de plekken gaat markeren. Deelnemers die willen deelnemen kopen van te voren hun plekje bij het bestuur. Dit kan op het moment wanneer het bestuur bij Albert Heijn of bij Jumbo Veltink aanwezig is om boekjes uit te delen en donateurs werven. Donateurs betalen voor een donateurskaart. Wanneer u als donateur uw donateurskaart laat zien krijgt u kosteloos één vergunning. Deze vergunning geeft u het alleenrecht om op de aangewezen plaats te staan. Het is nog niet bekend wanneer de Oranjeverenigingen bij de supermarkten aanwezig zijn. Zitten op een plek die niet gemarkeerd is, is niet toegestaan. Ook zal er één vast tarief zijn voor particulieren, voor bedrijven blijft het tarief ongewijzigd (€ 25,-) delen van dit bericht wordt zeer op prijs gesteld om te voorkomen dat niet van deze wijziging op de hoogte is.

Het bestuur van de Oranjevereniging heeft op 11 februari 2019 vergaderd en het volgende ook nog besloten over de matjesmarkt:

  1. Winkeliers en bewoners van de binnenstad hoeven niet te betalen om voor hun winkel of woning te zitten.

  2. Vergunningen zijn ook online te bestellen maar alleen vanaf het moment dat de markering is geplaatst.

  3. De bijdrage in de opruimkosten (2019) welke voldaan dienen te worden bij het ophalen van de vergunning is vast gesteld op € 3,00 per plek.

  4. Donateurs krijgen op vertoon van hun donateurskaart maximaal één vergunning gratis mee.

  5. Er komt een extra moment waar mensen een vergunning kunnen ophalen, let op onze Facebook en Instagram voor informatie hierover.