Zaterdag 10 maart stond de thuiswedstrijd tegen EZ&PC op het programma. De uitwedstrijd was nipt verloren gegaan, dus de dames van Flevo wilden thuis revanche nemen. Coach Jelmer van de Kooij gaf het strijdplan mee, pressing half en vooral geen verdedigende fouten maken zodat een schot op goal onmogelijk zou zijn.

Het eerste part werden de dames van de uitploeg volledig overdonderd.  Na een minuut spelen liet Josée van den Hoven zien dat ze haar niet vrij moesten laten en wist door een mooie boogbal te scoren. Daar ging een mooie aanval aan vooraf die over vele schijven verliep. Door veel beweging in de aanval te creëren wist EZ&PC niet waar ze het zoeken moesten en trokken met regelmaat aan de noodrem wat diverse uitsluitingen opleverde. Naomi Heimensen zag Linda van de Kraats helemaal vrij liggen wat het volgende doelpunt opleverde. Daarmee was Linda nog niet klaar, even later wist zij via haar specialiteit, een mooie achterwaartse, de voorspong uit te bouwen. Flevo sloot het eerste part met een 4-0 voorsprong af door weer een overtalsituatie snel uit te spelen, ditmaal zag Jette Bokkers Margrita Bolink vrij liggen wat een mooi doelpunt opleverde.

“Dit spel doortrekken” was het advies van de coach Jelmer van de Kooij. In het tweede part kwam de bezoekende ploeg nauwelijks in de buurt van het Nijkerkse goal. De doelpunten kwamen wat minder makkelijk. Linda van de Kraats wist eenmaal te scoren via een vrije bal van buiten de 5 meter.
In het derde part schakelde Flevo weer een tandje bij. De overwinning zou nog meer glans krijgen met een grote uitslag. Margrita Bolink wist zich op de linkervleugel vrij te spelen waardoor ze een vrije schietkans kreeg die werd verzilverd. Ook Miranda van de Vliert pakte een doelpunt mee om via een onmogelijke hoek op de 2 meter schitterend binnen te schieten. Linda van de Kraats was goed op dreef, zij scoorde haar vierde doelpunt, wederom een vrije bal van buiten de 5 meter. Flevo had graag de nul op het scorebord gehouden, maar helaas kwamen er de nodige gaten in de verdediging waar EZ&PC gebruik van wisten te maken. Met 8-1 werd er aan het laatste part begonnen.

Het vierde part begon met een uitsluiting aan de zijde van Flevo, wat een doelpunt opleverde voor EZ&PC. Flevo wou de wedstrijd graag afsluiten met dubbele cijfers, maar waren door de vele zwemmende acties ook moegestreden. Margrita Bolink bracht de eindstand op het bord. Een kopie van een eerder doelpunt, ze wist zich vrij te zwemmen op de linkervleugel en plaatste de bal achter de keepster van EZ&PC. Helaas gen dubbele cijfers, maar toch een mooie overwinning voor de Flevo dames.

Doelpunten Flevo: Linda van de Kraats 4, Margrita Bolink 3, Josée van de Hoven en Miranda van de Vliert 1.

Verslag: Esther Eijk