NIJKERK – Op 3 en 4 juni worden in Gelderland de Maakdagen georganiseerd, met veel activiteiten over de historie van de maakindustrie van onze provincie. Museum Nijkerk doet mee met een scala van activiteiten, gerelateerd aan de expositie ‘Verdwenen bedrijven van Nijkerk’. Bezoekers kunnen hun hart ophalen bij een extra tentoonstelling van poppenhuizen en winkeltjes (alleen deze dagen te bezichtigen).

Er zijn verschillende workshops, bv. sleutelhanger loomen (deelname € 1,-), waarin je van een binnenband van een fiets een sleutelhanger maakt. Verder is er een workshop broche maken (deelname € 2,-). Hierin maak je met knopen een broche. Ook is er een workshop vilten: vilt maken van een wollen breisel. Na het drogen kun je dit gebruiken voor een andere creatieve toepassing of als zacht poetslapje.

In de tuin van het museum is er een demonstratie hout bewerken. Zuivelfabriek Arla Foods biedt alle bezoekers chocolademelk aan, er is een korte film van Bakkerij Ten Have over het maken van chocolade letters, bonbons en truffels en een korte film van zuivelfabriek Arla foods over het productieproces. Vrijdagavond 3 juni om 20.00 uur is er  een lezing over de geschiedenis van de fabricage van baggermaterieel en de inzet hiervan (door de heer Gert de Vries).

Over de Maakdagen 2016

Gelderland is de maakprovincie van Nederland. Tijdens de Maakdagen 2016 staan de Gelderse ambachten en industrie in de schijnwerpers. Maakbedrijven openen hun deuren voor bezoekers om een kijkje achter de schermen te nemen. Daarnaast zijn er tentoonstellingen, lezingen, routes, demonstraties en workshops waar het verhaal wordt verteld over de maakindustrie van vroeger en nu. Benieuwd wat er allemaal nog meer te doen is op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni? Bekijk het programma op: www.gemaaktingelderland.nl/programma/overzicht.

Museum Nijkerk, Venestraat 16, Nijkerk (www.museumnijkerk.nl)