De werkgroep Noordwest-Veluwe van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) organiseert op woensdag 25 oktober april 2017 in samenwerking met Ziekenhuis St Jansdal het longpunt ‘Met een longziekte de winter door’.  Alle longpatiënten uit Zeewolde en de driehoek Oldebroek-Putten-Nijkerk zijn er met hun begeleider welkom.

Longarts Robert Kok gaat in op een longaanval, prikkels, houtkachels, vuurwerk, antibiotica en prednison. Longverpleegkundige Hennie Veneboer van Medicamus is de dagvoorzitter. Om 16.25 uur vindt de uitreiking plaats van de door de aanwezige longpatiënten voorgedragen mantelzorger van het derde Longpunt. Een Longpunt is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met een chronische longziekte, hun partners, zorgverleners en belangstellenden. Een plaats om tips op te doen, ervaringen uit te wisselen en zorgen te delen. Voor zorgverleners is Longpunt een plaats waar zij patiënten en hun omgeving informeel ontmoeten en informeren.

De middag duurt van 14.30 tot 16.30 uur en vindt plaats in de Dageraitzaal van het ziekenhuis (route 1.03). De zaal is open vanaf 14.00 uur. De bijeenkomst en het parkeren zijn gratis. Lid zijn van het Longfonds is niet nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Longpunt-secretaris Petra Winter: 06-13833026 of per mail petrawinterpos@gmail.com.

Aanmelden kan via www.stjansdal.nl/voorlichting of telefonisch via 06-13833026. Veel longpatiënten krijgen het benauwd van geuren. Het verzoek daarom om tijdens het longpunt geen parfum of andere geuren te gebruiken.