Op donderdag 26 oktober wordt in de bibliotheek van Nijkerk de film Storm vertoond. Voorafgaand aan deze film zal Ds. Daan Riemens een lezing verzorgen over 500 jaar reformatie (i.s.m. Volksuniversiteit Nijkerk). Ds. Daan Riemens neemt u deze avond mee naar het ontstaan van de Reformatie en dan met name naar de Reformator Luther als persoon

De familiefilm ‘Storm – Letters van Vuur’ speelt zich af tijdens het begin van de Reformatie. De twaalfjarige Storm moet zijn vader redden van de doodstraf en een brief van Maarten Luther uit handen van de Inquisitie zien te houden.

Wat als je er opeens alleen voor staat en iedereen je vijand kan zijn? De 12-jarige Storm (Davy Gomez) raakt in een spannend avontuur verzeild als zijn vader Klaas (Yorick van Wageningen) een nieuwe klus aanneemt. Hij drukt in het geheim verboden teksten in zijn drukkerij. Storms moeder (Angela Schijf) vindt dit maar niks, omdat het gevaarlijk is om een andere mening te hebben.

Storm is een spannende familiefilm met een educatief tintje.

De lezing begint om 19.00 uur en de film om 20.00 uur.

Kaartjes zijn online te bestellen via www.bibliotheeknijkerk.nl of verkrijgbaar bij de bibliotheek in Nijkerk en Hoevelaken.
Kaartjes voor alleen de film: € 6.75, kaartjes voor lezing en film: € 14.00.

Locatie: Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99