In de eerste wedstrijd van het zaalseizoen stond de korfballers van Sparta direct een pittige tegenstander te wachten. ASVD uit Dronten acteert op het veld in de subtop van de overgangsklasse en mag daarom beschouwd worden als één van de titelkandidaten in de 1e klasse C.

Het nieuwe zaalseizoen brengt voor Sparta tevens een primeur: er wordt gespeeld met een schotklok, wat zorgt voor een sneller spelbeeld met meer doelpunten en meer spektakel. En voor spektakel zat u zaterdag goed in Sporthal Watergoor! De toon werd deze middag al gezet door Sparta 2, die het opnam tegen de reserves van ASVD. Na een uitzichtloze ruststand knokte de ploeg zich in de tweede helft sterk terug. In een zinderende eindfase werd vervolgens de volle buit binnengesleept: 20-19.

In het treffen tussen de hoofdmachten, nam Sparta direct het initiatief. De bezoekers uit Dronten openden weliswaar de score, maar na de gelijkmaker liep Sparta uit naar een 8-3 voorsprong. Het lukte de ploeg niet om door te drukken en het moest toezien hoe de bezoekers terugkwamen tot 8-7. Toch slaagden de Spartanen erin om ‘aan de goede kant van de score’ te blijven. Via 10-7, werd de ruststand bepaald op 10-8.

Het tweede bedrijf startte wat ongelukkig voor Sparta, twee goals van ASVD brachten de ploegen weer zij aan zij. Wouter van den Brom, zeer efficiënt met zijn spaarzame kansen, zette de thuisploeg echter snel weer op voorsprong. Dit was eigenlijk het beeld van de hele wedstrijd: ASVD was constant in de achtervolging en Sparta bleef op de beslissende momenten scoren. Met name het duo Jelle Tijmensen – Daan van Slooten, samen goed voor 14 goals, was vanmiddag onnavolgbaar.

Via 16-13 en 20-16 leek de thuisploeg hard op weg om de overwinning veilig te stellen. Een laatste offensief van ASVD bracht de ploegen tien minuten voor tijd tóch weer naast elkaar: 21-21. Wederom waren het de mannen van Sparta die de aspiraties van de gasten de kop in drukten en ditmaal definitief. Het slotakkoord was wederom voor Jelle, die in de laatste seconden op stijlvolle wijze de 26-22 binnen schoot.

Een sterk begin dus voor de selectie van Sparta; vier punten waar menigeen geen rekening mee had gehouden. Volgende week gaat de selectie op bezoek bij streekgenoot Dindoa: spektakel gegarandeerd!

Dindoa 1 – Sparta 1, 19:05 uur, Dindoa-hal Ermelo
Dindoa 2 – Sparta 2, 17:35 uur, Dindoa-hal Ermelo