Afgelopen zaterdag reisde Sparta 1 af naar Leiden, waar een wedstrijd tegen de koploper op het programma stond. LKV Sporting Trigon stond na vijf wedstrijden ongeslagen bovenaan. Hoewel Sparta op de laatste plaats staat in de poule, heeft het toe nu toe sterke wedstrijden gespeeld. In de eerste helft werd deze trend voortgezet: de ploeg toonde veerkracht, zowel aanvallend als verdedigend. Helaas kon Sparta dit niet 60 minuten volhouden.

In de beginfase van de wedstrijd ging de stand gelijk op. Na ruim tien minuten spelen kwam Sparta zelfs op een voorsprong van 4-7. Helaas liet het antwoord van Sporting Trigon niet lang op zich wachten. Met een stand van 10-8 zochten de ploegen de kleedkamers op.

De start van de tweede helft kenmerkte zich door weinig doelpunten aan beide kanten. Sterker nog, de meestal veelscorende ploeg uit Nijkerk wist in de tweede helft maar twee keer te scoren, dit tegenover elf doelpunten van Sporting Trigon. Dit resulteerde in een einduitslag van 21-10.

Verdedigend had Sparta het deze wedstrijd aardig staan, aanvallend liet het te wensen over. Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen KVS/Maritiem uit Scheveningen op het programma. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Sparta 2 tegen de hekkensluiter van de poule.