WedstrijdverslagenIn de laatste wedstrijd van 2017 moest Sparta het opnemen tegen de korfballers uit Zutphen. KVZ strijdt dit seizoen tegen degradatie, Sparta doet het beter en wist vorige week al een duidelijk gat met de concurrentie te slaan. Tegen KVZ wisten de Nijkerkers het gat nog groter te maken, al ging dat niet vanzelf.

In een goed gevulde sporthal Watergoor stond Sparta al binnen 8 seconde op voorsprong. Een doelpuntrijke wedstrijd leek in de maak, zeker na de tegengoal die binnen de minuut werd gemaakt. Helaas was dit niet het geval. Sparta trok de verdedigende touwtjes strakker aan, KVZ had moeite om onder de druk uit te spelen. Alleen vergat Sparta zelf om de legio kansen die zij kregen, daadwerkelijk af te maken. Dit resulteerde in de ruststand van 8-8.

De lijn van de eerste helft werd doorgetrokken in het tweede bedrijf. Sparta kwam steeds op voorsprong, maar kreeg niet het gat van twee doelpunten op het bord. Het publiek zat inmiddels op het puntje van de stoel, beide ploegen zorgde ervoor dat het een ouderwetse vechtwedstrijd werd.

Het eerste gat werd geslagen bij 14-11, KVZ gaf nog één keer gas en verkleinde het gat weer naar 14-13. Vanaf dat moment gooide Sparta het verdedigend potdicht, terwijl aanvallend de kansen wel werden gemaakt. Een eindstand van 18-13 was het resultaat.

Sparta sluit daarmee het korfbaljaar 2017 goed af, met een gedeelde derde plaats mogen zij op 6 januari weer aan de bak tegen Roda uit Westzaan. Voor nu, de selectie van Sparta Korfbal wenst u allemaal fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.

Tekst: Wouter van den Brom