Sparta trof afgelopen zaterdag in Rijswijk; Refleks, een totaal onbekende ploeg voor de Spartanen. Continu regen in combinatie met een veld waarbij niks de wind tegen hield, hield de supporters thuis. Het beeld van de wedstrijd: Sparta won de eerste helft, Refleks won de tweede helft, uitslag 20-18.

Sparta begon voortvarend aan de wedstrijd, goede aanvallende combinaties en strak verdedigend werk zorgde voor een goede eerste helft van de Nijkerkers. Door enkele domme overtreding van Sparta wist Refleks de schade te beperken. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een stand van 6-13. Een gespeelde wedstrijd zou je denken, niets was minder waar.

Refleks kwam uit de kleedkamer met maar één opdracht, zo snel mogelijk het gat van zeven doelpunten wegwerken. Dit ging aardig snel, al gauw stond er een stand van 10-13 op het scorebord. Spartacoach Jan-Tonny Visser greep naar zijn time-out. Dit gaf de Spartanen opnieuw de positieve vibe, het gat werd teruggebracht naar vijf doelpunten. Refleks bleek hier niet van onder de indruk, met nog vier minuten op de klok bogen zij de achterstand om in een 18-17 voorsprong. Een onbesuisde actie op topscoorder Daan van Slooten werd bestraft met een strafworp, Sparta faalde niet een wist weer gelijk te maken. In de laatste anderhalve minuut wist Refleks wederom op voorsprong te komen, Sparta kreeg een aanval op de gelijkmaker. Daar dacht de scheidsrechter anders over, in plaats van een zuivere uitbal te geven aan Sparta, gaf hij hem aan Refleks en leek de wedstrijd op slot te gaan. Refleks wist nog éénmaal te scoren.

Sparta heeft in de tweede helft niet laten zien wat zij in de eerste helft wel lieten zien. Enkele spelers zakte door de ondergrens en er werd geen beroep gedaan op de meegereisde wisselspelers. Met één punt uit drie wedstrijd is Sparta uitermate zwak begonnen aan het veldseizoen, uitgerekend tegen de ploegen waarmee zij tegen degradatie gaan strijden, werden punten verloren. Aankomende weken moeten de koppen dezelfde kant op worden gezet, willen de Nijkerkers nog punten halen voor de zaalcompetitie begint.