Voor eigen publiek heeft de A1 zaterdag, na de fantastische overwinning op Sparta Nijkerk A1 (30 – 5), het zaalkampioenschap gevierd. Telstar A1 heeft ook de tweede onderlinge ontmoeting met Sparta Nijkerk in een ruime overwinning omgezet. Na de uitwedstrijd met 8-25 gewonnen te hebben stond er na deze wedstrijd een 30-5 uitslag op het scorebord. Voor het eerst dit seizoen wist Telstar A1 de grens van dertig doelpunten te bereiken. Na afloop was het ook nog de hoogste tijd voor een bloemetje na het vorige week behaalde kampioenschap.

Telstar begon de eerste minuten wat stroef en wist de korf nog niet makkelijk te vinden. Er moest even gewend worden aan de nieuwe tactiek van Sparta die wilde achter verdedigen. Er moest bij Sparta wat gebeuren na de vorige wedstrijd. Na een minuut of vijf wist Telstar dan echter toch de korf weer makkelijk te vinden en wist het heel snel weer uit te lopen naar een ruime voorsprong, die de rest van de wedstrijd geen moment meer in gevaar werd gebracht. Sparta gaf zoveel ruimte op het schot dat Telstar veel raak schoot, gedurende de eerste helft. Verdedigend had Telstar de zaken wederom uitstekend op orde. De tactiek van Sparta om achter te verdedigen pakte wel erg slecht uit. Overigens had Telstar ook nu bij rust een veel groter verschil op het scorebord te zetten. Telstar wist dat het snel moest spelen om meer goals te maken. Dat was dan ook het devies in de rust. (14-4).

Er werd dan ook vanaf het begin van de tweede helft een tandje bijgeschakeld, het spel werd sneller en de goals vielen steeds meer. Met een verschil van meer dan tien doelpunten besloot Arjan om iedereen speeltijd te geven. De wissels werden vroeg in de tweede helft gebracht. Het verschil in doelpunten bleef maar oplopen. Overigens ging het wel steeds moeizamer voor Telstar om het gele ringetje te vinden. Het duurde steeds langer voordat er een goal viel. Het doel was om eindelijk de dertig doelpunten te halen, maar tien minuten voor tijd zag het er absoluut niet meer naar uit dat dat gehaald ging worden. De stand was 22-5 en er moesten dus nog acht doelpunten in tien minuten vallen. Ook het publiek voelde de dertig doelpunten niet meer aankomen, maar de regel luidt: voordat de scheidsrechter heeft afgefloten, is alles nog mogelijk. En zo speelde Telstar die laatste tien minuten. Het streed ervoor om die dertig doelpunten te halen en Telstar werd beloond. Het dertigste doelpunt werd zo’n anderhalf minuut voor tijd binnen geschoten. Er hadden nog enkele doelpunten kunnen vallen maar dat was niet meer aan Telstar besteedt. De wedstrijd eindigde in 30-5.

Dat was dan de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen voor de A1. Aanstaande zaterdag wacht de laatste wedstrijd voor de A1. De uitwedstrijd tegen AW/DTV in Amsterdam staat voor de boeg. Ook zaterdag hadden wij u graag gezien, maar we hopen dat u het 1ste in Voorthuizen komt aanmoedigen. Zij zullen een alles of niets wedstrijd spelen tegen Spirit en hopen door de wedstrijd te winnen een beslissingswedstrijd te vermijden.