Niet geheel verwacht, maar daarom smaakte de overwinning des te zoeter, heeft Surf dames 1 afgelopen zaterdag Blok EVC met 4-0 ingeblikt. De Hoevelakense volleybalinfanterie was gebrand op een overwinning, aangezien 2 weken geleden nog vrij kansloos met 4-0 van Blok EVC werd verloren. Coach Nijenbrinks was weer terug van een bezinnings-vakantie op Curacao, dus met fris bloed in zijn aderen gaf hij de voorkeur aan spelverdeelster De Groot, middenaanvalsters Sinnema en Van Ginkel, buitenaanvalsters Albergati en Pol en Hoksbergen op de diagonaal. Vanaf het begin stond de passing als een huis en kon Surf gelijk de leiding nemen. De Groot bediende haar aanvalsters met ongekend speels gemak waardoor met name Van Ginkel kon laten zien dat ze een top eerste klasse aanvalster is. De voorsprong was al snel een feit en niet meer weggegeven.

Nijenbrinks was trots op zijn ploeg en de zes veroveraars mochten blijven staan om ook de tweede set op te eisen. Dat ging ook lange tijd goed, maar het eind van de tweede set werd toch nog heel spannend. De service-druk van Blok-EVC op Pol werd zo groot, dat Nijenbrinks zich genoodzaakt voelde om Pol wat stoom af te laten blazen ten faveure voor Van den Berg. Dat was eventjes wennen, maar toch pakte het met 25-23 uitstekend uit. 

Blok-EVC leek aangeslagen. ‘2-0 achter, tegen een ploeg waar eerder zo ruim van werd gewonnen? Hoe kan dat? En wat kunnen we er aan doen?’. Vragen waar de Coach uit Vaassen duidelijk mee in zijn maag zat, maar nooit het antwoord op heeft kunnen vinden. Waar de eerste twee sets vooral de middenaanvallers Van Ginkel en Sinnema bepalend waren, wisten nu Van den Berg en Albergati op de buitenkant de tegenstander tot wanhoop te drijven. Rechtdoor, hard, zacht, over het blok, door het blok, niks was deze dames te dol om de punten te maken. Voor de toeschouwer was het een feest voor het oog. En als het niet deze speelsters waren die scoorden, dan was er altijd nog Hoksbergen die vanachter de drie-meter als een volleerd diagonaal-aanvalster redding bracht. Tegen zoveel kwaliteit was geen kruid gewassen en de 25-16 was dan ook snel een feit.

Van enig verzet was vervolgens geen sprake meer. Als makke lammetjes werd Blok-EVC door dezelfde zes speelsters naar de eindbestemming geleid. De coach van Blok-EVC probeerde nog het Surf-spel te ontregelen door wat onbestemde kreten de lucht in te slingeren, maar daar was uiteindelijk niemand mee geholpen en het scorebord liet al snel 25-17 zien.

Verslag: Alexander Gijsen