Ouders zijn woensdag 21 maart van 9:00 tot 11:30 uur welkom op Daltonschool Corlaer. Tijdens de Dalton Dag kunnen zij kennismaken met het Dalton onderwijsconcept. “We willen kinderen met een rugzak vol kennis en vaardigheden de wereld in laten stappen”, zegt directeur Marit Philip. Daltonschool Corlaer is die dag ook één van de stembureaus voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Daltonschool Corlaer is een openbare basisschool met een Daltonconcept. Alle kinderen zijn welkom op de school en net als op andere scholen leren kinderen er rekenen, taal, schrijven en meer. Daarnaast is er veel aandacht voor de kernwaarden van het Daltononderwijs: zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid, samenwerking en reflectie. “De wereld verandert snel, daarom vinden wij het belangrijk dat we leerlingen creativiteit in denken en doen, nieuwsgierigheid en zelfvertrouwen bijbrengen. Dat zijn vaardigheden die niet vanzelf komen aanwaaien”, weet Philip. “De Daltonwaarden helpen daarbij.”

Daltonschool Corlaer biedt een rijke leeromgeving en coaching van de leerkrachten. Ook is er volop ruimte voor muziek, toneel, robotica en meer. Nieuwsgierig? Iedereen is van harte welkom op de Dalton Dag op woensdag 21 maart. De koffie en thee staat klaar.

Tekst: Nelleke den Besten