Afgelopen zaterdagavond vond de huldiging plaats van de kampioenen van de postduiven club PV Nijkerk, in hun eigen zelfgebouwde  en nu totaal vernieuwde clubgebouw waar ze alweer sinds 1976 zetelen. De postduivensport heeft in Nijkerk alweer een historie van 90 jaar. De club valt  onder de Landelijke duivensportbond , die zelf zetelt op sportcentrum Papendal, en sinds 2017 valt onder immaterieel erfgoed.

Voorzitter Geurt Doppenberg huldigde, gezamenlijk met penningmeester Rene Orderman, de kampioenen op passende wijze waarbij ze prachtige kristallen bokalen kregen. De duivensport kampioenschappen bestaan uit de onderdelen vitesse tot 300 km en midfond tot 500 km en dagfond tot 700 km , verder kampioenschap totaal oude duiven en jonge duiven en op het eind de navluchten, en de generalen kampioenen.

De generaalkampioen van 2017 is geworden Aart Jan Veldhuizen, die samen met Anja de duivensport beoefend. Ze wonnen maar liefst 20 kampioenschappen waaronder 1e hok kampioen midfond en 1e duifk navlucht en ze hadden de aangewezen Asduif.

2e generaal kampioen werden de gekende tanden van de Born& van Essen, zijn de snelheidspelers

En wonnen o.a 1e hok vitesse en navluchten teven hadden ze maar liefst 13 duifk.

3e generaal werden Geurt en Alie Doppenberg zij wonnen totaal 15 kampioenschappen met 1e kampioen dagfond met 1e en 2e duifk en 1e totaal oude duiven en 3e duifk, en 1e aangewezen jaarling

 

4e generaal werd Aart Veldhuizen sr en won 8 kampioenschappen waar onder 2e duifk midfond,

5e generaal kampioen werd Arie Wassink hij won totaal 7 kampioenschappen o.a 2e vitesse en 2e midfond hok kampioen.

6e generaal kampioen werd Harm van Essen hij won totaal 8 kampioenschappen.

7e generaal werd J.C van Vliet zonder de zondags vluchten hij won 4 kampioenschappen.

7e generaal kampioen totaal werd Herman van de Bunt die dit jaar een super jaar had met de jonge duiven hij won 1e hok en 1e 2e en 3e duifk.

9e generaal kampioen werd Henk Jan van Deuveren hij won 5 kampioenschappen met o.a 3e dagfond

10 generaal kampioen werd Gerrit Ploegsma.

Verder wonnen J.G.H van Grol en Chayenne Ruitinge en M.A Allessie noch 1 kampioenschap.

De leden kregen een heerlijk koud en warm buffet aangeboden.