Terwijl de Surf-mini’s (volleybal) zich de afgelopen vrijdag dompelden in trainingsplezier, kwamen geheel onverwacht de Sint en enkele Pieten de sporthal binnen lopen. De reden van zijn komst: De goedheiligman was nieuwsgierig waar nou precies al dat vrolijke geluid vandaan kwam!

Volleybalmini’s zijn kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Op verschillende niveau’s leren de mini’s de beginselen van volleybal. Niveau 1 bestaat nog vooral uit vangen en niveau 5 lijkt al precies op het ‘echte’ volleybal. De Sint was blij verrast om te zien hoeveel plezier de kinderen hadden bij de trainingen. Ook de Pieten zagen dat het goed was: Surf beschikt namelijk over een enthousiast en vrolijk trainerscorps waar de Pieten met veel plezier hun acrobatische capriolen uit konden halen. De Pieten vroegen zich wel af hoe het kwam dat de positieve energie zo uit de zaal spatte en waarom ze zichzelf helemaal thuis voelden. Trainster Ilse legt in gesprek met een Piet uit: ‘Niet alleen nemen we de trainingen heel serieus, ook zorgen we ervoor dat de mini’s naast de sport ook andere activiteiten kunnen doen. Zo organiseert de Jeugdcommissie bijvoorbeeld bowlingmiddagen, knutselochtenden, Superfun-dagjes en natuurlijk een 3-daags kamp. Hierdoor kennen alle leden elkaar goed en is de sfeer uitstekend!’. Een aanwezige ouder weet de Sint ook nog te vertellen: ’Competitie-dagen zijn er om de week, altijd dichtbij en op prettige tijden. Ook het feit dat er zoveel om het volleybal heen wordt georganiseerd, is heerlijk! Niet alleen voor de kinderen, maar zo heb je als ouder ook eens een dagje vrij!’

De Pieten vermaakten zich een speciaal voor hun opgezette apekooi en allerlei balspelletjes en lieten zich het vrolijke Sintgezang welgevallen. Sint op zijn beurt genoot van de praatjes van de ouders op de tribune. Later dan gepland verlieten de Sint en de voldane Pieten rond 6 uur de Sporthal om vervolgens de daken weer te bestijgen met hun strooigoed.

Verslag: Alexander Gijssen