De hoofdmacht van sc Hoevelaken heeft uit Wekerom wederom drie punten kunnen meenemen naar Hoevelaken. Na de 3-7 in de slotfase van het vorige seizoen werd het afgelopen zaterdag 0-2. Deze stand stond in de rust al op het scorebord en kwam net na een half uur spelen in twee minuten tot stand.

Met dit resultaat herstelde Hoevelaken zich van de slechte en troosteloze competitienederlaag bij de start van de serie van 26 ‘Pflichtspiele’.

Op het kunstgras van SDS ’55 ging de wedstrijd in de eerste gelijk op. Hoevelaken had voetballend het beste van het spel, SDS scoorde met veel lange halen de meeste hoekschoppen. Dit spelbeeld kreeg het handje vol toeschouwers tot ruim een half uur spelen voorgeschoteld, waarna Joeri van den Hoeven namens Hoevelaken de ban brak. Vanuit een hoekschop van rechts werkt hij de bal simpel ogend in het doel. Twee minuten later leek de wedstrijd beslist na de mooiste Hoevelakense aanval van de dag. En misschien wel het seizoen. Aanvoerder en linkervleugelverdediger Pascal de Jong dook de vrije ruimte in, die hij op zijn eigen flank voor zich zag, kreeg de bal in de diepte aangespeeld en gaf die op maat voor aan Edwin Duijst. Net na de stuit liftte de Hoevelakense aanvaller de bal over de uitlopende doelman in de touwen. De treffer werd gevierd alsof promotie werd afgedwongen, maar zo ver is het nog lang niet.

De tweede helft speelde zich voornamelijk af op de Hoevelakense helft. Rond de zestigste minuut werd het Hoevelakense doel minutenlang belaagd. Dit gevaar kwam voornamelijk voort uit de lange ballen, die SDS nog steeds hanteerde. De Hoevelakense defensie stond echter koppend haar mannetje, zodat doelman Sjoerd Kloppenburg niet tot de toppen van zijn kunnen hoefde te gaan, om voor het eerst dit seizoen zijn doel schoon te houden.

Had Hoevelaken dan helemaal niets in te brengen in de tweede doorgang? Jazeker wel, want de aanvallende energie werd bewaard tot het laatste kwartier, toen ook Patrick Kloppenburg zich na een afwezigheid van een paar weken vanwege een blessure weer veldspeler mocht noemen. Hij was één van de aanvallers, die de mogelijkheid kreeg om de stand naar 0-3 te tillen, net als Michel van de Bunt, Edwin Duijst en Coen Bos, een andere invaller. Het bleef echter bij 0-2 en daarmee waren alle Hoevelakers, na de mispeer van vorige week, dik tevreden.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Quinten van Vliet, Jordy Zieltjes, Ewoud van de Brug, Pascal de Jong; Randy Gerritsen (72. Patrick Kloppenburg), John Kok, Robin Elverding, Michel van de Bunt; Edwin Duijst, Joeri van den Hoeven (83. Coen Bos).

Scoreverloop: 31. Joeri van den Hoeven, 33. Edwin Duijst 0-2.

Tekst en Foto: Robert Kreuning