De heren van BvB-groep/ HV Voice zijn 2017 goed begonnen. De ploeg speelde afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van 2017 in Baarn tegen HCLB. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd moeizaam gewonnen. Omdat Voice de wedstrijd zonder wisselspelers moest spelen, was men vooraf niet gerust op een goede afloop.

Voice startte goed. De ploeg gaf nauwelijks kansen weg. Van meet af aan nam Voice een voorsprong en die werd in de loop van de eerste helft steeds groter. HCLB was slordig in de afwerking en scoorde in de eerste helft slechts 4 keer. Voice ging effectiever met de kansen om en maakte 10 doelpunten en kon daarmee met een comfortabele voorsprong de rust in.

De tweede helft ging lang gelijk op. HCLB kwam wat makkelijker tot scoren, maar Voice bleef ook de doelpunten maken. Het overgrote deel van de tweede helft bleef het verschil 5 à 6 doelpunten. Pas op het laatst leek HCLB van de vermoeidheid aan Nijkerkse kant te kunnen profiteren en slonk de voorsprong tot 3 goals. Voice rechtte de rug en speelde met de laatste krachten de wedstrijd gedecideerd uit. Zo boekte de ploeg met 13-17 een uitstekende overwinning in de eerste wedstrijd van 2017.

Verslag: Dieter Bakker.