Ook SV Dynamo Apeldoorn moest afgelopen zaterdag geloven aan de overwinningsreeks van Surf. Zonder al te veel inspanning werden de rood-gele gasten met 4-0 weer huiswaarts gestuurd. Coach Nijenbrinks had op de ranglijst gezien dat een overwinning vrijwel zeker was. SV Dynamo bezette de laatste plaats met slechts 1 punt, waar Surf er al 20 wist te verzamelen. Daarom werden de spelverdelers Meijer en Stellingwerf een verdiende vakantie gegund. Tel daarbij de blessures van Gijsen en Middelkamp bij op en Nijenbrinks kon beschikken over Van Hamersveld, Piekema, Van der Stelt, Kas, Van de Brug, Renia en Van Huffelen.

De eerste twee sets waren slechts een formaliteit. Met speels gemak liet Surf zien waarom ze in de bovenste regionen meedraait. Met maar liefst 25-16 en 25-8 was Surf duidelijk de baas.

Volleybal is een concentratiesport en de focus is moeilijk vast te houden als je zo dik wint. Coach Nijenbrinks waarschuwde hiervoor, maar dat bleek aan dovemansoren gericht. Met name de passing was om te huilen waardoor Van Huffelen de middenaanvallers niet meer kon bedienen. Kas en Van de Brug konden het verschil aan de buitenkant ook niet meer maken en het werd dus onverwacht toch weer spannend. SV Dynamo rook bloed en werkte zich compleet uit de naad en knokte zich tot 20-20. Nijenbrinks kon het niet aanzien en legde in een time-out nog maar eens uit hoe het spelletje gespeeld moest worden. En met resultaat: Surf stond al snel weer op setpoint. Van Hamersveld maakte het nog even spannend door ‘voor open doel’ te missen, maar Renia stelde orde op zaken door de bal strak over de diagonaal genadeloos in het veld te timmeren.

Van der Stelt werd voor Van Hamersveld binnen de lijnen gebracht waardoor de vierde set ook niet meer in gevaar kwam. Vooral Renia had de smaak te pakken en scoorde punt na punt, waardoor Surf al na 23 minuten op een vreugdevolle 25-18 stond. Met een wedstrijd minder staan de Surf heren nu op een uitstekende tweede plaats. De volgende wedstrijd is zaterdag 25 november om 16:00 in Voorthuizen.