Nadat er vorige week gewonnen was gingen de heren vol goede moed de wedstrijd in. De Nijkerkers speelden uit in Amsterdam en werden deze wedstrijd gecoacht door Corné van der Tang.

De score in de wedstrijd werd al na 12 seconden geopend namens Flevo door Ruben van den Bor. De thuisploeg was gelijk wakker geschrokken en liep daarna eenvoudig uit naar 4-1. Door twee goals van Mark Stolk en opnieuw een goal van Ruben van den Bor was de stand weer gelijk. Aan het einde van deze periode liep de thuisploeg verder uit. Door het benutten van een overtal situatie en een velddoelpunt was de tussenstand 6-4.

In de tweede periode liep DJK-ZAR nog uit tot 7-4. Flevo wist in deze periode alleen te scoren uit een man-meer situatie. Deze werd benut door Mark Stolk, stand 7-5.

De thuisploeg liep in het begin van de derde periode verder uit. De Nijkerkers kregen daarna een strafworp, deze werd feilloos ingeschoten door Mark Stolk, beide teams speelden vol op de aanval en aan beide kanten werd er veel gescoord. Met nog drie seconden op de klok was het Matthijs Jut die namens Flevo de 11-10 scoorde.

Met maar 1 doelpunt achter gingen de heren van Flevo de laatste periode in. Te makkelijk kon de thuisploeg weer uitlopen, daarna kwamen de Nijkerkers op gelijke hoogte door goals van Wouter Haandrikman en opnieuw Mark Stolk. 12-12. Door het benutten van een man-meer situatie liep de thuisploeg verder uit. Flevo kreeg ook een overtal situatie, maar deze werd naast geschoten. Met nog een halve minuut op de klok scoorde te topschutten van DJK-ZAR (5 goals) opnieuw. Flevo kon nog een aanval opzetten. Deze werd ook benut door Richard Deuzeman, maar het was te weinig voor een punt. Eindstand 14.13.

De heren van Flevo verloren nipt in Amsterdam, maar kijken alweer uit naar volgende week. Flevo speelt op 18 november thuis om 20.00 uur tegen de Snippen uit Amstelveen

Doelpunten Flevo: Mark Stolk 7, Ruben van den Bor 2, Ingmar Loos, Matthijs Jut, Wouter Haandrikman en Richard Deuzeman 1.

 Verslag: Matthijs Jut