De heren van Flevo moesten op zaterdag 14 april tegen de nummer 3 in de competitie. De vorige keer tegen de Dolfijn in Amsterdam werd er met 14-4 verloren, en de Nijkerkers gingen er alles aan doen om de Dolfijn het lastig te maken om met de punten naar huis te gaan.

De eerste periode begon goed voor de Dolfijn, na 4 minuten stonden zij 0-5 voor. Wouter Haandrikman was de eerste die voor Flevo wist te scoren, 1-5. De Dolfijn liep hierna net zo makkelijk weer uit naar 1-6. Precies hetzelfde gebeurde vervolgens nog 2 keer, Wouter Haandrikman scoorde en de tegenstander volgde, tussenstand 3-7. Deze periode werd door de Dolfijn met de 3-8 afgesloten.

De tweede periode werd ook geopend door de Dolfijn, ze liepen uit naar 3-10. Mark Stolk wist hierna 2 keer te scoren via een midvoor actie en een strafworp die strak in de hoek werd geschoten. Jelmer Kooy en Robert Koelewijn wisten ook allebei nog een keer te scoren door goede zwemacties die beloond werd met een doelpunt, tussenstand 7-10.

De Dolfijn wist in de derde periode pas weer te scoren, 7-11. Maar Wouter Haandrikman pakte net zo makkelijk nog een doelpunt terug voor een 8-11 tussenstand. De tegenstander was alleen nog steeds wakker en scoorde ook weer de 8-12. Mark Stolk wist hierna ook nog een vrije bal goed te benutten voor de 9-12. Toen was de Dolfijn weer helemaal wakker want ze liepen uit naar een voorsprong van 9-16. Jelle Wiersma kreeg het nog voor elkaar om te scoren voor Flevo, 10-16. De tegenstander liep nog uit naar 10-18 voor eind van deze periode. Maar Robert Koelewijn wist nog te scoren met nog 4 seconden op de klok, de laatste periode werd begonnen met een 11-18 achterstand.

Ook de laatste periode werd geopend door de Dolfijn die de 11-19 scoorde. Mark Stolk wist nog een punt terug te pakken, 12-19. De tegenstander scoorde weer en Ad van Twillert scoorde ook, 13-20. Met nog 30 seconden op de klok kreeg de Dolfijn het nog voor elkaar hun laatste doelpunt te scoren en er 13-21 van te maken. Maar Ingmar Loos schoot met nog 14 seconden op de klok de bal ook nog in het net van de tegenstanders, de wedstrijd werd afgesloten met 14-21.

Deze wedstrijd ging helaas verloren. Dit was ook de laatste officiele wedstrijd voor Heren 1 die in bad Bloemendaal gespeeld gingl worden. Vanaf volgend seizoen wordt er gespeeld in het nieuwe zwembad. Het eerste team van Flevo heeft dit seizoen nog 1 wedstrijd te gaan, volgende week zaterdag 21 april spelen ze uit tegen de Reuring in Noord-Scharwoude.

Doelpunten: Wouter Haandrikman enĀ  Mark Stolk 4, Robert Koelewijn 2, Ad van Twillert, Ingmar Loos en Jelmer Kooy 1,

Foto’s: Aalt Guliker