Bij veel (Nijkerkse) hardlopers staat zaterdag 13 april dikgedrukt in de agenda. Het is de dag van de Halve van Nijkerk, waar vele atleten de uitdaging aangaan om boven zichzelf uit te stijgen. ,,Dit jaar hopen we boven de grens van 1.500 deelnemers uit te stijgen.”

Rob Schoon – De Stad Nijkerk

Als Nijkerker vindt Eddie Wassink dit evenement, dat ze met WE-Link organiseren, toch wel speciaal. ,,We organiseren diverse evenementen op sportgebied, maar in je eigen woonplaats geeft zoiets toch wel iets speciaals. Het wordt nu de vijfde keer en tot nu toe kunnen we toch zeker tevreden zijn.”

ENTHOUSIAST

De halve marathon organiseren in Nijkerk was in 2013 één van de activiteiten in het kader van het zeshonderd jarige bestaan van Nijkerk. ,,Destijds vooral een door de Atletiekvereniging Nijkerk georganiseerde loop. Het idee om er een jaarlijks evenement van te maken, kwam al vrij snel daarna door de enthousiaste reacties.”

Toch duurde het tot 2015 voordat Wassink samen met Mark van Hoorn de organisatie oppakte. ,,Na overleg met AV Nijkerk zijn we de uitdaging aangegaan, nu dus voor de vijfde keer. Zowel de deelnemers, toeschouwers als ondernemers zijn enthousiast. Zo zijn er veel bedrijven die deelnemen aan de Businessloop. Ze willen allemaal het ‘Beste bedrijf van Nijkerk’ worden.”

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl