De Nijkerkse jeugd- en jongerencentra Chill-Out en Blits bestaan dit jaar 10 en 25 jaar en vieren dat met een feest op 6 juli en op 12 september.  Op vrijdag 6 juli is het feest bij Chill-Out op de Watergoorweg 42a in Nijkerk, omdat het jeugd- en jongerencentrum Chill-Out dit jaar 10 jaar geleden feestelijk is geopend. Van 16.00 uur tot 20.00 uur is er een feestelijk programma voor de Nijkerkse doelgroep, samenwerkingspartners, vrijwilligers en oud-vrijwilligers.

Op woensdag 12 september viert Blits haar 25-jarig bestaan. Het feest vindt plaats op de Brink 10A in Hoevelaken. Ook bij Blits start het feestelijke programma om 16.00 uur en het duurt tot 20.00 uur.

Beide programma’s worden nog verder uitgewerkt, zo geven de jeugd- en jongerencentra aan: „We werken aan een programma waarin we laten zien wat we in de afgelopen 10 en 25 jaar hebben gedaan in combinatie met activiteiten die we nu doen en willen laten zien. In ieder geval zijn er optredens in de vorm van workshops, demonstraties en gezellige muziek. Zoals dat hoort bij een jubileumfeest wordt er uiteraard ook gezorgd voor een aantal heerlijke hapjes en drankjes en is er gelegenheid om herinneringen op te halen en/of gezellig bij te kletsen.”

Het definitieve programma in Nijkerk zal vóór 6 juli en in Hoevelaken voor 12 september bekend worden gemaakt.