Op 10 januari organiseert Groei&Bloei een lezing/Powerpointpresentatie door Harry Jans. Dit gaat over een botanische reis door Lesotho, een Kingdom in the Sky. Lesotho is een land in Afrika dat geheel wordt omgesloten door Zuid-Afrika. Bij het verwerven van de onafhankelijkheid op 4 oktober 1966 kreeg het toenmalige Basutoland de naam Koninkrijk Lesotho. Omdat het op een hoog plateau ligt omgeven door bergen wordt het ook wel “ Kingdom in the Sky” genoemd. De botanische reis begint rondom Witsieshoek, dat nog net in Zuid-Afrika ligt. Daar steken we de grens van Lesotho over en zullen dit land geheel doorkruisen. De tijd lijkt hier echt te hebben stil gestaan. Veel mensen wonen hier nog in kleine ronde lemen hutten met daken van stro. Tijdens de reis gaan we op zoek naar de bijzondere (berg)flora, waarvan soorten alleen hier voorkomen. Een bekende Aloë bij succulenten liefhebbers is de Aloë polyphylla die grote, spiraalvormige rozetten vormt en het symbool van Lesotho is. Maar ook meer bekende soorten als de wilde gladiool, vuurpijl, Agapanthus en Protea komen hier voor. Natuurlijk passeren daarnaast veel onbekende planten de revue. Voor deze reis gaan we echt van de gebaande wegen af, maar liefst 1000 km over slechte onverharde wegen. Een waar avontuur. Men kan een voorproefje nemen met de foto’s op de website van Harry Jans: https://harryjans.smugmug.com/Travel/Africa/Lesotho-2017-1.

Deze bijzondere lezing/Powerpointpresentatie vindt plaats in verzorgingstehuis de Pol aan de Vetkamp 85 in Nijkerk. Het begint om 19.30 uur, met inloop vanaf 19.15 uur. Er is een pauze voor een kopje koffie of thee (€ 1,-) en de avond eindigt rond 21.30 uur. De toegang is gratis voor G&B leden, niet-leden betalen € 3,-.

Er zijn lootjes te koop van vijftig cent, waarmee u leuke prijzen kunt winnen. Voor meer informatie: www.nijkerk.groei.nl.