Afgelopen weekend turnden er acht turnsters van NGV Excelsior Nijkerk tijdens de tweede plaatsingswedstrijd van de 4e divisie te Beekbergen. Er werd een keer goud, een keer zilver en een keer brons mee terug naar huis genomen. 

In de ochtend was het de beurt aan Stephanie, Benthe in jeugd 1 en Lisa in de jeugd 2. Keurige oefeningen werden er geturnd, met keurige resultaten.. Benthe werd 8e en Stephanie miste net het brons en werd 4e. Lisa turnden een erg goede wedstrijd en liet een erg stabiele balk oefening zien. Er waren wat doelen afgesproken voor deze wedstrijd en deze heeft Lisa allemaal behaald wat ook resulteerde in een beloning van een bronzen medaille. 

Bij de junioren turnden Lieke en Nathalie. Lieke helaas de hele week ziek geweest deed toch mee en liet goede oefeningen zien, zij behaalde zelfs een 4e plek op vloer. Lieke werd 11e deze wedstrijd. Nathalie turnden een super wedstrijd, met een 2e plek op de toestellen brug, balk en vloer werd zij in het eind klassement 1e en werd bij haar de gouden medaille omgehangen. 

Als laatste waren de senior turnsters aan de beurt. Manon, Marije en Sanne hadden hard gewerkt voor deze wedstrijd. Ook zij turnden een goede wedstrijd, helaas moest Manon 2x de balk verlaten waardoor zij kelderde in het klassement, wel turnden zij een fantastische brug oefening en kreeg voor haar netheid een 8.900, Manon werd 8e. Marije turnden erg goed en een zeer stabiele balk oefening zij werd 2e op dit toestel, Marije werd 9e. 

Sanne turnden een keurige wedstrijd sprong was iets minder maar door een fenomenale balk oefening met maar liefst een moeilijkheid van 3.6 punten en een totaal 11.300 punten werd zij 1e op balk. Sanne turnden zich naar een 2e plek in het eindklassement goed voor een zilveren medaille.

Verslag en Foto’s: Marieke Duits