Op dinsdag 20 februari vond in de bibliotheek van Nijkerk de feestelijke singlepresentatie plaats van het nummer “Come on and do it!” Het nummer werd geschreven en opgenomen door leerlingen van de Nijkerkse gitaarschool Rollocastle en docent en eigenaar Melcher de Vries reikte het eerste exemplaar uit aan Gerard van den Tweel namens Albert Heijn, één van de sponsors van het project.

“Het is geweldig om zoiets met z’n allen neer te kunnen zetten”, aldus een trotse Melcher de Vries. “Als docent ben ik altijd op zoek naar uitdagingen en leuke extraatjes die het gitaarspelen nóg leuker maken en het opnemen in een professionele studio was voor de meeste leerlingen een compleet nieuwe ervaring.” Gitaarschool Rollocastle is zeer actief in de Nijkerkse gemeenschap. Niet alleen verzorgt de lespraktijk eigen uitvoeringen, de laatste jaren steevast in de showroom van Verhoog Muziek; leerlingen treden ook op tijdens de zondagmiddagen in de bibliotheek, mochten al diverse keren van zich laten horen op de regionale radiozender én ze verleenden meerdere keren hun medewerking aan het Nijkerkse Glazen Huys in de decembermaand. In 2014 schreef Melcher de Vries het themanummer van het Glazen Huys, ‘Help Elkaar’, waaraan ook de Nijkerkse band Ritn Ditn deelnam. De van den Tweelgroep was destijds sponsor van dit mooie project voor het goede doel en verleende ook deze keer zijn medewerking aan dit project, waarbij meer dan veertig leerlingen, jong en oud, hun eigen cd uitbrachten. Ook B.B.F. Metaal, Bast Driedorp, DC Melgers schilderwerken en het Nijkerkse Online People droegen bij aan de droom van de gitaarschool.

Het nummer “Come on and do it!” werd geschreven door Melcher de Vries. Hij verzamelde input bij de leerlingen, die een heleboel ideeën bleken te hebben waar hún nummer over zou moeten gaan. Voorafgaand aan de studiodag nam een professionele band een basistrack op en op 1 december 2017 kwam Siegfried Koelewijn van Studio Forte uit Zwolle naar Nijkerk om daar in de gitaarschool een professionele opnamestudio op te bouwen waar het project kon plaatsvinden. Jong en oud, beginner en gevorderd, elektrisch of akoestisch, iedereen deed mee. Het eindresultaat is een prachige cd geworden, waarvan Melcher de Vries het eerste exemplaar uitreikte aan Gerard van den Tweel. Na afloop van de presentatie kregen de deelnemende leerlingen allemaal hun felbegeerde schijfje in handen en werd er geproost op het fantastische resultaat van dit succesvolle project.

Al tijdens zijn studie in de vroege jaren 2000 opende Melcher de Vries Gitaarschool Rollocastle in Nijkerk (Driedorp). Hij behaalde zijn bachelor en mastergraad lichte muziek aan het ArtEZ-conservatorium in Zwolle. Gedurende zijn studententijd arrangeerde hij al talloze nummers en volgde hij masterclasses van diverse grootheden in de wereld van de jazz- en popmuziek. Als gitaardocent was hij verbonden aan muziekscholen in Heino, Zwolle, Enschede en Epe. Hij werkte voor Muziekschool Urk en Scala Centrum voor de Kunsten en was werkzaam als gitaardocent voor de Opleiding Docent Muziek aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle, tot hij besloot zijn eigen lespraktijk voorrang te geven. Lesgeven vindt Melcher het leukste wat er is en hij bestiert dan ook met heel veel plezier zijn twee gitaarscholen in Meppel en Nijkerk (Gld). Daarnaast haalt hij veel plezier uit het schrijven van liedjes en het optreden in diverse projecten. Op www.gitaarschoolrollocastle.nl vindt u uitgebreidere info over de lespraktijk en de docent.

Foto’s: Harry Koelewijn