Bij kindercentrum het Baken in Nijkerk kijken ze terug op een geslaagde week voor het goede doel KiKa (Kinderen Kankervrij), Het prentenboek ‘Daar wonen 1000 dromenmakertjes’ stond daarbij centraal. Leerlingen uit groep 8 van basisschool het Baken (in hetzelfde gebouw) kwamen voorlezen, en ook een oma van één van de kinderen las het boek voor. Aan ouders en grootouders werd gevraagd het boek ook voor thuis aan te schaffen. De opbrengst daarvan gaat naar KiKa.

Bezoek aan bewoners Huize Sint Jozef

Eén van de hoogtepunten van de KiKa-week was het bezoek aan woonzorgcentrum Huize Sint Jozef, dat direct naast het Baken ligt. De bewoners reikten de prijs uit van de KiKa-kleurwedstrijd die de medewerkers hadden georganiseerd. Bewoners en kinderen zongen gezellig samen liedjes van vroeger en de kinderen van de bso maakten mooie dromenvangers.

Ouderen en kinderen genoten enorm van elkaars gezelschap. De medewerkers zijn dan ook van plan nog veel vaker met de kinderen bij hun buren van Huize Sint Jozef op bezoek te gaan. En de ouderen worden natuurlijk ook uitgenodigd om op het kindercentrum langs te komen.

Sponsorloop

Er werd in de actieweek ook een sponsorloop voor KiKa georganiseerd. De bso-kinderen renden zo veel mogelijk rondjes om het Baken, waarbij ze zich per rondje lieten sponsoren door ouders, opa’s en oma’s, buren, enz. Al rennend kwamen de kinderen langs Huize Sint Jozef. De ouderen waren speciaal naar buiten gekomen om de kinderen aan te moedigen!

KiKa ook steunen?

Wilt u KiKa ook steunen door het boek Daar wonen 1000 dromenmakertjes aan te schaffen? U kunt het bestellen via www.dromenmakertjes.nl. Bedankt namens KiKa!

Kindercentrum het Baken

Kindercentrum het Baken is een fijne plek voor kinderen van 0 – 12 jaar in hartje Nijkerk. Het bestaat uit een kleinschalig kinderdagverlijf, een voorschool en een bso (buitenschoolse opvang). Het kindercentrum deelt het gebouw met basisschool het Baken. Kijk voor meer informatie over kindercentrum het Baken op www.ska.nl/hetbaken.