Zaterdag 1 december. Het eerste van Flevo mocht weer in actie komen. Deze keer mochten de Nijkerkers af reizen naar Bemmel om daar tegen Thetis te spelen. In de selectie was één aanpassing sinds vorige week, Rene Huijden maakte zijn debuut in het eerste als keeper. En deed dat zeker niet onverdienstelijk.

Na een wonderlijk kopje koffie in de kantine waren de jongens er helemaal klaar voor. De eerste periode gaat van start en de spanning is om te snijden. Het gaat 2 kanten op, u20 voor Thetis, helaas word hier geen gebruik van gemaakt door Flevo. Na de eerste periode is de stand nog steeds 0-0.

Na een minuut rusten gingen de heren weer vlammen. Teminste dat was het plan. Maar door een schandalige overtreding van Ruben krijgt Thetis een man meer. Thetis wist hier van te profiteren en maakt de 1-0. De rest van de tweede periode ging weer af en aan. Helaas voor Flevo wist Thetis 7 seconde voor tijd de 2-0 nog te maken. Tussenstand op de helft van de wedstrijd is 2-0.

Na een oppeppende speech van de Coach gingen de heren weer klaar liggen voor de tweede helft van deze wedstrijd. Het kan nog steeds alle kanten op, het is tenslotte maar 2-0. In het begin van deze derde periode wist Ruben zijn derde te noteren, u20’s, Hij mocht niet meer in actie komen van de scheidsrechter. Maar de rest laat zijn koppie niet hangen en gaat door. Flevo had een meesterlijke aanval in gedachte alleen voordat deze in praktijk kon worden gebracht werd de aanval al afgebroken door de scheidsrechter. Dit gebeurde helaas vaker in deze periode en Thetis mocht niet klagen want zij konden hun voorsprong vergroten van 2-0 naar 7-0. De periode komt bijna tot zijn eind en Flevo mag nog 1 keer naar voren met een man meer. Na een tactische time-out konden de heren het bedachte plan waar gaan maken. Met nog 38 secondes op de klok ging de aanval van start. De bal gaat rond, er word een gaatje gezocht, er word gewacht tot de verdediging een fout maakt. Die ook gemaakt werd want met nog 15 secondes op de klok kreeg Flevo weer een man meer. De aanval word weer opgebouwd, de tijd tikt door en op de zoemer vuurt onze kleine Patrick een fantastisch schot op doel en gaat erin, opgelucht konden wij weer ademhalen want hij werd geteld, totdat de scheidsrechter zich had bedacht en het doelpunt toch afkeurde. Heel jammer.

De laatste periode gaat van start en Flevo wilde toch even laten zien wat ze kunnen. Helaas werden er meer aanvallen afgefloten dan afgemaakt. Hierdoor wist Thetis de voorsprong met nog een doelpunt te vergroten. Toen mochten de heren van Flevo eindelijk een aanval opzetten, met succes, want door de geweldige inzet van Jelle Wiersma wist hij voor Flevo toch een doelpunt te noteren. Tevens wilt hij graag even horen dat hij alle doelpunten voor Flevo heeft gemaakt deze wedstrijd, 100%. Helaas was dit ook waar want Thetis wist hierna nog 1 keer te scoren en daarna luide het eindsignaal.

Eindstand: 9-1. Periode standen: (0-0), (3-0), (4-0) en (2-1).

Doelpunt Flevo: Jelle Wiersma (1).

Volgende wedstrijd is op zaterdag 8 december in Putten om 18.15 uur: Triton H1 – Flevo Heren 1.